fbpx

Varning för stöldliga

Polisen varnar för att en stöldliga kan vara på väg mot östra Norrbotten.

Tjuvarna ska vara ute efter smycken i guld och silver samt pengar. Polisen efterfrågar tips från allmänheten vid iakttagelser och uppmanar till brottsförebyggande åtgärder såsom att inte förvara det de är ute efter hemma.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

15 kommentarer på “Varning för stöldliga

 1. Kriminella i Haparanda som är tonåringar behandlas fortfarande med sidenhandskar och polisen kan inte göra så mycket.

 2. Rånarna behöver inte komma från utlandet, eftersom vi i Haparanda redan har en egen liga i bostadsområdet i centrum och många känner medlemmarna i ligan. Livet börjar bra för dessa unga gängmedlemmar. Är rättsväsendet helt maktlös och kommer inte att tillåta polisen att utföra nödvändiga utredningar i Haparanda.

 3. Ni som köper sådant som är stulet är lika laglös som den som utförde stölden.

 4. Har uppenbarligen redan kommit…
  Igår bankade två killar på min dör, jag reste mig i soffan och gick mot hallen och ser att e står inne i min hall. Jag föste ut dom och frågade på engelska vad dom ville. Dom svamlade någonting på engelska att dom ville hyra rum. Dom talade ryska och dålig ebgelska.
  Idag var det dags igen, den här gången fick jag 2 besök av två olika killar, varav en av besöken försökte en kille gå in i mitt hem igen men jag höll emot och sa han skulle gå iväg.

  Vad fan är detta för människor egentligen!?

  • Polisanmäl. Håll dörren låst.

   Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så är folk i Sverige alldeles för oförsiktiga.

 5. Vilket parti tror ni kan fixa denna kriminalitet bäst? Jag vet svaret redan och 18.5% av svenska folket.

  • 18,5 procent av svenska folket verkar strunta i att 20 procent av SD-politiker är kriminellt belastade.

 6. tanken som slår …. Allt skulle bli så bra så bara Svensken och Sverige blev med i €u…nu är vi där och div folk använder Sverige som ett ”Hämtlager”..andra människor använder Sverige för att agera välkomstvakt utanför våra affärer tex, när dom har ledigt från det jobbet har dom andra hyss för sig…Ja ja tänk så det blivit, visstnog är jag kritiker till €u medlemskapet men tillochmed jag inser att det var nog inte denna utveckling som alla €u ivrare hade tänkt sig…

 7. ”Realist”:
  Precis och göm inte för mycket. Vissa sätter ju allt osynligt och säger dem gör det pga tjuvar.

  Visst man behöver kanske inte ha guld och pengar på fönsterbrädan. Men ha saker som inte har nån värde för tjuven framme.

  Fast jag har också varit med om en stöld. Den stölden var bra tjuven tog en trasig tvättmaskin som skulle åka på återvinning 😂 tack tjuven 👌

 8. Polisen vill att allmänheten skall agera Blomqvistare, men vad är det vi skall hålla utkik efter? Lite känsligt att informera om!

 9. Man blir heligt förbannad på dessa gangstrar som far omkring och förstör för hederliga människor. Hoppas verkligen dessa personer åker dit så det sjunger om dom. Nu får det vara slut på daltandet med dessa kriminella element.

  • De kommer till just Sverige för de vet att här är folk oförsiktiga, husen lätta att ta sig in i, inga larm m.m.

   Fast framför allt är ”straffen” just ”straff”.

   Yrkeskriminella räknar med att få sitta i fängelse ibland. En del av yrket. Är då fängelserna lyxhotell med god mat, gym o.likn. så…

   Sverige, banditernas paradis. 🙁

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.