fbpx

Vattenfyllda källare i Haparanda

HAPARANDA: De senaste dagarnas regnande har i Haparanda orsakat vattenskador och fyllt på källare i med vatten. En person uppger till HB att efter Åkergatan, från badhuset ut mot Närsta, är det et flertal hus som fått skador i källaren efter regnandet.

I ett av de två hyreshusen, de så kallade Pettersons byggena på Åkergatan, står en pump utanför huset och pumpar ut vatten ur källaren. Även Räddningstjänsten  har varit fastighetsägare behjälpliga med att pumpa ut vattnet.

Den man som HB talat med uppger att han fotograferat sin vattenskadade källare och att det mest troligt ser ut att bi ett försäkringsärende

– Jag undrar om kommunen kan bli ersättningsskyldiga för nog förväntar man sig att de ska ha dagvattenbrunnar som klarar av regn, säger han.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Vattenfyllda källare i Haparanda

 1. Norrbottens län kustland
  Varning klass 2
  Höga flöden
  Var: Keräsjoki När: Helgen av vecka 41 Typ av vattendrag: Medelstort vattendrag Orsak: Stora nederbördsmängder Kommentar: Vissa biflöden till Keräsjoki kan nå klass 3-varningsnivå.
  Gäller fr.o.m.
  Igår 12:34

 2. Hej, promenerar mycket i Marielund och jag måste säga att kommungubbarna borde se till att brunnarna är skräpfria. Ligger en massa skräp över så att vattnet inte rinner bort. Bara kolla hur det ser ut under 99:n gångtunnel mot Marielund. Kolla brunnarna runt om i kommunen. Vidarebefordra gärna till kommunhuset. Hälsar M-lundsbo.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF