fbpx

Vattenfyllda källare i Haparanda

HAPARANDA: De senaste dagarnas regnande har i Haparanda orsakat vattenskador och fyllt på källare i med vatten. En person uppger till HB att efter Åkergatan, från badhuset ut mot Närsta, är det et flertal hus som fått skador i källaren efter regnandet.

I ett av de två hyreshusen, de så kallade Pettersons byggena på Åkergatan, står en pump utanför huset och pumpar ut vatten ur källaren. Även Räddningstjänsten  har varit fastighetsägare behjälpliga med att pumpa ut vattnet.

Den man som HB talat med uppger att han fotograferat sin vattenskadade källare och att det mest troligt ser ut att bi ett försäkringsärende

– Jag undrar om kommunen kan bli ersättningsskyldiga för nog förväntar man sig att de ska ha dagvattenbrunnar som klarar av regn, säger han.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Vattenfyllda källare i Haparanda

 1. Norrbottens län kustland
  Varning klass 2
  Höga flöden
  Var: Keräsjoki När: Helgen av vecka 41 Typ av vattendrag: Medelstort vattendrag Orsak: Stora nederbördsmängder Kommentar: Vissa biflöden till Keräsjoki kan nå klass 3-varningsnivå.
  Gäller fr.o.m.
  Igår 12:34

 2. Hej, promenerar mycket i Marielund och jag måste säga att kommungubbarna borde se till att brunnarna är skräpfria. Ligger en massa skräp över så att vattnet inte rinner bort. Bara kolla hur det ser ut under 99:n gångtunnel mot Marielund. Kolla brunnarna runt om i kommunen. Vidarebefordra gärna till kommunhuset. Hälsar M-lundsbo.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.