fbpx

Vattenmöte i hopp om lösning

Marita Slotte hade med sig en flaska med brunt "dricksvatten" Foto: Stefan Engström

Ett 50-tal Nikkalabor kom till mötet i Nikkala byagård i torsdags kväll för att  få besked om vad som ska göras åt det dåliga dricksvattnet.

Trots att många bybor är upprörda över det långvariga vattenproblemet gick träffen, enligt HB:s utsände, i vänskaplig anda. Alla närvarande hoppades på en lösning.

Någon tjänsteman dök dock aldrig upp trots inbjudan, vilket var en besvikelse för byborna. På plats var däremot representanter från alla politiska partier i kommunfullmäktige.

Marita Slotte, engagerad i Byaföreningen, hade med sig en flaska med brunt vatten och frågade om någon i panelen ville smaka. Men det ville ingen.

Några berättade också att de får problem med hudutslag och allergier när de duschar/tvättar sig med Nikkalavattnet.

Kommunalrådet Sven Tornberg (C) uppgav att de fortfarande inte vet var felet är, men att de systematiskt ska ta reda på det.

Frågor ställdes om de måste betala vattenräkningarna trots att de inte kan använda vattnet. På det svarade Tornberg att det får bli en senare fråga. Först måste det utredas vad som orsakar problemen. Enligt honom har dock kommunen en förnyelseplan om att byta vattenledningar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Vattenmöte i hopp om lösning

 1. Detta är så sjukt att vi ska vara rädda för både at råka dricka vattnet och även duscha i det. Illamående/kräkningar om du dricker och hudutslag av duschen. Sverige 2021 och kommunen ställer endast ut dricksvattensläp till oss. Var kan jag tvätta kläderna? Var ska min familj duscha? Blir stora kostnader att åka och hämta vatten/koka vattnet, duscha hos bekanta, tvätta kläder..

 2. Kommer ej att betala räkningen på vatten som måste kokas och är oanvändbart!
  Tjänsteman dök ej upp!
  ganska säkert dom åkte hem så är problemet löst…
  Men vårt kranvatten är ännu dåligt, vad kan det bero på?

 3. Ingen tjänsteman dök upp ur/i det skitiga vattnet. Lågvattenmärke av värsta sorten. Rädda som fan. Hälsningar Nils-Åke från Säivis

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.