fbpx

Vattenmöte i hopp om lösning

Marita Slotte hade med sig en flaska med brunt "dricksvatten" Foto: Stefan Engström

Ett 50-tal Nikkalabor kom till mötet i Nikkala byagård i torsdags kväll för att  få besked om vad som ska göras åt det dåliga dricksvattnet.

Trots att många bybor är upprörda över det långvariga vattenproblemet gick träffen, enligt HB:s utsände, i vänskaplig anda. Alla närvarande hoppades på en lösning.

Någon tjänsteman dök dock aldrig upp trots inbjudan, vilket var en besvikelse för byborna. På plats var däremot representanter från alla politiska partier i kommunfullmäktige.

Marita Slotte, engagerad i Byaföreningen, hade med sig en flaska med brunt vatten och frågade om någon i panelen ville smaka. Men det ville ingen.

Några berättade också att de får problem med hudutslag och allergier när de duschar/tvättar sig med Nikkalavattnet.

Kommunalrådet Sven Tornberg (C) uppgav att de fortfarande inte vet var felet är, men att de systematiskt ska ta reda på det.

Frågor ställdes om de måste betala vattenräkningarna trots att de inte kan använda vattnet. På det svarade Tornberg att det får bli en senare fråga. Först måste det utredas vad som orsakar problemen. Enligt honom har dock kommunen en förnyelseplan om att byta vattenledningar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Vattenmöte i hopp om lösning

 1. Detta är så sjukt att vi ska vara rädda för både at råka dricka vattnet och även duscha i det. Illamående/kräkningar om du dricker och hudutslag av duschen. Sverige 2021 och kommunen ställer endast ut dricksvattensläp till oss. Var kan jag tvätta kläderna? Var ska min familj duscha? Blir stora kostnader att åka och hämta vatten/koka vattnet, duscha hos bekanta, tvätta kläder..

 2. Kommer ej att betala räkningen på vatten som måste kokas och är oanvändbart!
  Tjänsteman dök ej upp!
  ganska säkert dom åkte hem så är problemet löst…
  Men vårt kranvatten är ännu dåligt, vad kan det bero på?

 3. Ingen tjänsteman dök upp ur/i det skitiga vattnet. Lågvattenmärke av värsta sorten. Rädda som fan. Hälsningar Nils-Åke från Säivis

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF