fbpx

Växande varseltal och nyinskrivna arbetslösa

TORNEDALEN: Pandemin fortsätter att påverka den svenska arbetsmarknaden med höga varseltal och ett stigande antal nyinskrivna arbetslösa på Arbetsförmedlingen.

Den 6-12 april har 6.600 personer blivit varslade om uppsägning. Under perioden 1 mars – 12 april har Arbetsförmedlingen registrerat totalt 56.133 personer som varslades om uppsägning. Den vecka då flest varsel registrerades var mellan den 23 – 29 mars då antalet personer berörda av varsel uppgick till 18.433, antalet är nästan dubbelt så många som hela april månad förra året.
Det är främst personer inom hotell- och restaurang, bemanning och handel som är berörda av varsel om uppsägning. Men effekterna sprider sig och industrin har under den senaste veckan tagit en större andel.
Nyinskrivna arbetslösa ökar stadigt och mellan den 6 och 12 april har 13.835 personer skrivit in sig som arbetslösa, det är 7.861 fler än samma vecka i fjol. Mellan den 1 mars – 12 april i år skrev 82.255 personer in sig som arbetslösa på Arbetsförmedlingen. Det är en dubblering jämfört med i fjol.
Arbetsförmedlingen bedömer att läget på arbetsmarknaden är allvarligt och fortsätter utvecklingen kan en topp nås under sommaren med runt 10 procent inskrivna arbetslösa.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN