fbpx

”Vi borde ha fördelat om vaccinet”

Nu går Region Norrbotten ut och förklarar hur det gick till då personal fick coronavaccin.

För drygt två veckor sedan signalerade en kommun till Region Norrbotten att det skulle bli doser över inom den kommunala vaccineringen. Tillfrågad verksamhetschef tackade då nej till att ta emot doserna.

– Tanken var att doserna skulle ha fördelats till andra personer, till exempel äldre inom prioritetsgrupp 1, men det skedde inte, säger Anna Alm Andersson, i ett pressmeddelande.

Ett par dagar senare vaccinerades 31 medarbetare.

Region Norrbotten uppgav därefter i ett pressmeddelande att anställda vaccinerade sig mot covid-19, fast de inte var prioriterade och trots att deras chef hade sagt nej. Detta fick berörd personal att känna sig orättvist påhoppad.

Nu uppger Anna Alm Andersson följande:

– Jag vill vara mycket tydlig med att vi aldrig menat att lägga skuld på enskilda medarbetare eller den aktuella personalgruppen. Vi letar inte efter någon syndabock utan vill bara att det här ska bli rätt i framtiden. Att vi berättade om det som hände var för att vi ville vara öppna mot norrbottningarna med att vaccindoser hade getts till personer som inte stod på tur.

Region Norrbotten har efter  händelsen förtydligat rutinerna för hur överblivna doser ska hanteras, så liknande händelser inte ska kunna uppstå igen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “”Vi borde ha fördelat om vaccinet”

  1. Till högerns Linda From, din partiledare saknar styrning och att ta ansvar av Regeringen under pandemin! Hur är det med detta i Region Norrbotten där du har ansvaret? Du litar på experterna som Regeringen gör eller hur! Hur förklarar du då din partiledares expert uttalande, är det enbart att vinna röster eller en önskan att Sverige misslyckas i allt för att vinna valet 2022!

  2. Högern nationellt kräver med olika utspel dagligen, att regeringen tar större ansvar under pandemin! Ser man på Region Norrbotten då borde höger styret med Backgård i spetsen vara drivande, men Backgård med Center och högerpartiet lutar sig bakåt och hänvisar till de som har kunskaper. Som Regeringen gör med rätta, litar på expertmyndigheten, vem annars? Höger kör med populism som Sverige vännerna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).