fbpx

”Vi borde ha fördelat om vaccinet”

Nu går Region Norrbotten ut och förklarar hur det gick till då personal fick coronavaccin.

För drygt två veckor sedan signalerade en kommun till Region Norrbotten att det skulle bli doser över inom den kommunala vaccineringen. Tillfrågad verksamhetschef tackade då nej till att ta emot doserna.

– Tanken var att doserna skulle ha fördelats till andra personer, till exempel äldre inom prioritetsgrupp 1, men det skedde inte, säger Anna Alm Andersson, i ett pressmeddelande.

Ett par dagar senare vaccinerades 31 medarbetare.

Region Norrbotten uppgav därefter i ett pressmeddelande att anställda vaccinerade sig mot covid-19, fast de inte var prioriterade och trots att deras chef hade sagt nej. Detta fick berörd personal att känna sig orättvist påhoppad.

Nu uppger Anna Alm Andersson följande:

– Jag vill vara mycket tydlig med att vi aldrig menat att lägga skuld på enskilda medarbetare eller den aktuella personalgruppen. Vi letar inte efter någon syndabock utan vill bara att det här ska bli rätt i framtiden. Att vi berättade om det som hände var för att vi ville vara öppna mot norrbottningarna med att vaccindoser hade getts till personer som inte stod på tur.

Region Norrbotten har efter  händelsen förtydligat rutinerna för hur överblivna doser ska hanteras, så liknande händelser inte ska kunna uppstå igen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “”Vi borde ha fördelat om vaccinet”

  1. Till högerns Linda From, din partiledare saknar styrning och att ta ansvar av Regeringen under pandemin! Hur är det med detta i Region Norrbotten där du har ansvaret? Du litar på experterna som Regeringen gör eller hur! Hur förklarar du då din partiledares expert uttalande, är det enbart att vinna röster eller en önskan att Sverige misslyckas i allt för att vinna valet 2022!

  2. Högern nationellt kräver med olika utspel dagligen, att regeringen tar större ansvar under pandemin! Ser man på Region Norrbotten då borde höger styret med Backgård i spetsen vara drivande, men Backgård med Center och högerpartiet lutar sig bakåt och hänvisar till de som har kunskaper. Som Regeringen gör med rätta, litar på expertmyndigheten, vem annars? Höger kör med populism som Sverige vännerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.

27 projekt som utvecklat Tornedalen

Totalt cirka 25,5 miljoner har gått till 39 prioriterade projekt. Det handlar om Lokalt Ledd Utveckling Tornedalen 2020. De projektmedel som återstår från avslutade projekt används för att genomföra ytterligare projekt som kommer att avslutas under 2021.

Norra Skog svarar på kritiken mot avverkning

– Jag delar inte uppfattningen av vi har skövlat skog vid slutavverkningen vid Muonionvaara, säger på Henric Bucht, fältområdeschef på Norra Skog, med tanke på turistentreprenören som i tisdagens HB ansåg att Norra Skog inte tagit hänsyn till naturvärdesskog vid avverkningen.