fbpx

”Vi borde ha fördelat om vaccinet”

Nu går Region Norrbotten ut och förklarar hur det gick till då personal fick coronavaccin.

För drygt två veckor sedan signalerade en kommun till Region Norrbotten att det skulle bli doser över inom den kommunala vaccineringen. Tillfrågad verksamhetschef tackade då nej till att ta emot doserna.

– Tanken var att doserna skulle ha fördelats till andra personer, till exempel äldre inom prioritetsgrupp 1, men det skedde inte, säger Anna Alm Andersson, i ett pressmeddelande.

Ett par dagar senare vaccinerades 31 medarbetare.

Region Norrbotten uppgav därefter i ett pressmeddelande att anställda vaccinerade sig mot covid-19, fast de inte var prioriterade och trots att deras chef hade sagt nej. Detta fick berörd personal att känna sig orättvist påhoppad.

Nu uppger Anna Alm Andersson följande:

– Jag vill vara mycket tydlig med att vi aldrig menat att lägga skuld på enskilda medarbetare eller den aktuella personalgruppen. Vi letar inte efter någon syndabock utan vill bara att det här ska bli rätt i framtiden. Att vi berättade om det som hände var för att vi ville vara öppna mot norrbottningarna med att vaccindoser hade getts till personer som inte stod på tur.

Region Norrbotten har efter  händelsen förtydligat rutinerna för hur överblivna doser ska hanteras, så liknande händelser inte ska kunna uppstå igen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “”Vi borde ha fördelat om vaccinet”

  1. Till högerns Linda From, din partiledare saknar styrning och att ta ansvar av Regeringen under pandemin! Hur är det med detta i Region Norrbotten där du har ansvaret? Du litar på experterna som Regeringen gör eller hur! Hur förklarar du då din partiledares expert uttalande, är det enbart att vinna röster eller en önskan att Sverige misslyckas i allt för att vinna valet 2022!

  2. Högern nationellt kräver med olika utspel dagligen, att regeringen tar större ansvar under pandemin! Ser man på Region Norrbotten då borde höger styret med Backgård i spetsen vara drivande, men Backgård med Center och högerpartiet lutar sig bakåt och hänvisar till de som har kunskaper. Som Regeringen gör med rätta, litar på expertmyndigheten, vem annars? Höger kör med populism som Sverige vännerna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.