fbpx

Vill öka kollektivt resande i länet

Regionfullmäktige höjer ambitionsnivån för ökad kollektivtrafik. Foto: Eva Spiik

Regionfullmäktige beslutade vid ett extrainsatt möte de 21 december att höja ambitionen för att öka antalet resenärer i kollektivtrafiken i Norrbotten.

Kollektivtrafiken ska enligt fullmäktige ge förutsättningar för ett hållbart resande och vara ett starkt alternativ i valet av resandetyp för den som lever och/eller vistas i länet.

Enligt beslutsunderlaget kommer ambitionshöjningen för att öka antalet resenärer att innebära en tid av ökade kostnader för Region Norrbotten då dagens basutbud exempelvis inte omfattar helgtrafik mellan kommuncentra.

Det regionala trafikförsörjningsprogrammet är länets viktigaste strategiska styrdokument för kollektivtrafikens utveckling.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Vill öka kollektivt resande i länet

  1. Själv önskar jag att jag hade alternativa transportmöjligheter till och från jobbet, för trots att jag avskyr kollektivtrafik är det nästan ännu jobbigare att behöva leta efter bilen i en snöhög tidigt på morgonen, skrapa rutor, försöka få bilen att starta när det är jättekallt … Men inte går det några bussar vid den tiden. De som propagerar för att man ska åka kollektivt verkar tro att alla börjar jobba ungefär samtidigt som skolorna börjar, konstigt nog.

  2. Det finns många saker som skulle kunna bli bättre, nämligen den påtvingade isoleringen för många människor som av olika anledningar inte har bil. Speciellt på helger och veckoslut då det ej finns kollektivtrafik överhuvudtaget. För det är just då man vill hälsa på sina nära och kära.

  3. Man vill öka kollektivt resande i länet, men det är ett lotteri ifall tåget ens kommer… Så många inställda tåg det varit på senaste tiden så vågar man knappt ens boka, speciellt inte inför viktiga saker som läkarbesök t.ex. Skärpning! Ifall ni vill att folk ska börja åka mer, så ska varenda tur gå också!

  4. Kollektivtrafik? Nja, föredrar bilen. Bara för att staten byggt järnväg för miljarder i norr betyder ju inte det att den ska användas, huvudsaken den finns här! Låt 08-or trängas på tågen, så länge dom betalar vår järnväg och vi slipper trängselskatt som 08-or har!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN