fbpx

Brand i villa i Tärendö – kunde inte räddas

En brand utbröt i Tärendö på fredagseftermiddagen.

Larmet om en brand i Tärendö inkom till SOS strax före klockan 14 på fredagseftermiddagen. Branden har börjat i garaget och spridit sig till villan.

– Det är en ett halvt plans villa som brinner i Tärendö. Det brinner för fullt där med öppna lågor, säger Angelika Bergman på räddningscentral Nord som samordnar räddningstjänst i Norrbotten.

Uppgiften om att branden skulle börjat i bilen är inget som hon kan bekräfta eller dementera i nuläget.

– Jag har egentligen inte mer information, mer än att det är 33 minusgrader där och de jobbar på för fullt med brandsläckningen.

Räddningstjänsten har sex resurser på plats från Tärendö, Vittangi, Pajala och Gällivare. Om det finns någon spridningsrisk till närliggande byggnader har inte gått att få besked om ännu.

– Jag har inte tid att svara på frågor jag har fullt upp. Ni får återkomma senare, säger Calle Mettävainio styrkeinsatsledare från Pajala räddningstjänst när HB når honom på brandplatsen.

Uppdatering klockan 15.41:

Både garage och villa är övertända och kommer att få brinna ner under kontrollerade former. Räddningstjänsten fokuserar nu på att förhindra spridning i till närliggande hus i villaområdet.

– De arbetar med att kontrollera branden för att förhindra spridning och just nu är läget under kontroll, säger Angelika Bergman.

Det finns inga misstankar om personskada och ingen ambulans är kallad till platsen enligt SOS larmoperatör.

Kylan försvårar släckningsarbetet.

– Det har rapporterats in om viss frysning i slangarna, vad det ger för konsekvenser på plats finns ingen information om, säger larmoperatören.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka