fbpx

Villapriser fortsatt nedåt

Enligt senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik har prisutvecklingen på villor sjunkit i Norrbotten med 1,2 procent de senaste året och med 2,4 procent under det senaste kvartalet.

Under de tre senaste månaderna har det sålts 400 villor i Norrbotten, och priset i snitt blev 17.651 kronor per kvadratmeter. Medelpriset var 2.146.000 kronor.

I riket var snittpriset under de tre senaste månaderna 28.973 kronor per kvadratmeter, medan medelpriset var 3.694.000 kronor.

Priserna för bostadsrätter i Norrbotten har gått ner med 3,9 procent under de senaste tolvmånaderna, och med 3,5 procent de senaste tre månaderna.

Under senaste kvartalet såldes totalt 306 bostadsrätter i länet för ett snittpris på 20.709 kronor per kvadratmeter, vilket är halva priset jämfört med sålda bostadsrätter i riket.

Vidare har priserna för fritidshus i Norrbotten gått ned med 8,6 procent under de senaste tolv månaderna. Totalt har 92 fritidshus sålts under året för ett snittpris av 20.230 kronor per kvadratmeter. Medelpriset landade på 1.130.000 kronor.

Prisutvecklingen för fritidshus i riket har inte dykt lika mycket, -6.1 procent de senaste tolv månaderna. Snittpriset blev 33.066 kronor per kvadratmeter, medan medelpriset slutade på 2.157.000 kronor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.