fbpx

Vindkraften blir en kassako för Torneå

– Möte om vindkraftsprojektet i Karhakkamaa skulle ha hållits i finska Karungi skola nästa måndag, men projektet har nu pausats på grund av corona-pandemin, säger stadsarkitekten vid Torneå stad, Jorma Lokio, som är den som ser till att jobbet sker enligt finska plan- och bygglagen.

Det handlar om det finska vindkraftsprojekt som vi skrivit om några gånger då de upprört känslorna i byarna på den svenska sidan. Byaföreningarna i Risudden och Korpikylä har kraftigt motsatt sig planerna då dessa ansett att de stora snurrorna bland annat skulle vara förödande för fortsatta satsningar i deras byar.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Vindkraften blir en kassako för Torneå

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Så kan Kamprads arv utveckla Tornedalen

Haparandabladet bjöd in några erfarna näringslivsstrateger och politiker för att intervjua dem om idéer för utveckling i Tornedalen. Mötet ledde till sju projekt för företagsutveckling i Tornedalen, som alla borde kunna finansieras av de 570 miljoner som finns kvar från Ingvar Kamprads testamente,

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen.