fbpx

Visionen: 40 våningar och gondolhiss över älven

Arkkitehtitoimisto Jarmo Lokio Oy/Urbanid Zoltán Fodor
Arkkitehtitoimisto Jarmo Lokio Oy/Urbanid Zoltán Fodor

Erkki Hanhirova, delägare av Havator samt anläggningen Toranda i Torneå, ansöker om ändring av detaljplan för att möjliggöra ett bygge av en byggnad på 40 våningar med gondolhiss till Cape East.

Erkki Hanhirova betonar att det för tillfället endast handlar om en vision och att det först måste försäkras om att det går att förverkliga.

– Därför behövs en planändring för att sedan kunna vidareutveckla våra visioner, säger Hanhirova.

Visionen växte fram under turismprojektet Two countries – One destination. Dock är projektet ingenting Erkki Hanhirova känner att han kan driva.

– Om det finns aktörer som är intresserade så övergår projektet till dem. Men det är ingenting vi marknadsför eller sökt aktörer till eftersom det inte är klart än om det går att utföra, säger han.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Visionen: 40 våningar och gondolhiss över älven

  1. Varför inte prova? Om inte svenska staten betalar kanske det finns EU-bidrag? Spelar ingen roll, bara nån annan betalar! Om det blir samma succe och avkastning som det rödgröna klimat- och regionalstödsprojektet i form av järnväg och persontågstrafik mellan Luleå och Haparanda är investeringen en given kassako…om jag sen är ironisk eller menar allvar är upp till läsaren att bedöma.

  2. Vill någon bygga så är det väl kul! Jävla gnäll! Något med vattnet är det i den här byn! Gnällvatten!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.