fbpx

Vuxenpsykiatrins nya hus är klart

Det nya psykiatrihuset i Sunderbyn är klart.

Efter flera år av planering, projektering och byggande kunde personalen under måndagen flytta in i sina nya lokaler. Besökare hänvisas därmed nu till de nya ingångarna.

– Det här är en efterlängtad dag. Psykiatrihuset är ett tydligt bevis för att regionen vill satsa på den psykiatriska vården. Det kommer att leda till att patienter i Norrbotten får en än mer kvalitativ vård, säger Krister Berglund, divisionschef för psykiatrin, i ett pressmeddelande.

In i byggnaden flyttar också länets gemensamma ätstörningsenhet med både dagverksamhet och vårdplatser. Dessutom skapas ett kunskapscentrum för psykiatrisk öppenvård och missbruksvård, där kompetens från hela regionen samlas.

Psykiatrihuset har en total yta på 7.500 kvadratmeter, fördelade på tre våningar och ett garage.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Vuxenpsykiatrins nya hus är klart

 1. Mental Rehab

  Ett av Norrbottens livsviktigaste byggen står nu klart. Med hopp om ljusare tider!

  Livräddande insatser reducerar även samhällsekonomiska förluster i mångmiljonbelopp som varje enskilt suicid annars medför enligt flertaliga studier. På så vis kan nya psykiatrihuset i Sunderbyn anses vara finansierat väldigt fort.

 2. Tacka fan för det när kommunerna sparar in på psykiatrin.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka