fbpx

Vuxenpsykiatrins nya hus är klart

Det nya psykiatrihuset i Sunderbyn är klart.

Efter flera år av planering, projektering och byggande kunde personalen under måndagen flytta in i sina nya lokaler. Besökare hänvisas därmed nu till de nya ingångarna.

– Det här är en efterlängtad dag. Psykiatrihuset är ett tydligt bevis för att regionen vill satsa på den psykiatriska vården. Det kommer att leda till att patienter i Norrbotten får en än mer kvalitativ vård, säger Krister Berglund, divisionschef för psykiatrin, i ett pressmeddelande.

In i byggnaden flyttar också länets gemensamma ätstörningsenhet med både dagverksamhet och vårdplatser. Dessutom skapas ett kunskapscentrum för psykiatrisk öppenvård och missbruksvård, där kompetens från hela regionen samlas.

Psykiatrihuset har en total yta på 7.500 kvadratmeter, fördelade på tre våningar och ett garage.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Vuxenpsykiatrins nya hus är klart

 1. Mental Rehab

  Ett av Norrbottens livsviktigaste byggen står nu klart. Med hopp om ljusare tider!

  Livräddande insatser reducerar även samhällsekonomiska förluster i mångmiljonbelopp som varje enskilt suicid annars medför enligt flertaliga studier. På så vis kan nya psykiatrihuset i Sunderbyn anses vara finansierat väldigt fort.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

STR-T bemöter kuppanklagelserna

STR-T:s gamla förbundsledning har beskrivit årskongressen i april, som kuppartad. En ny styrelsemedlem medger att allt kanske inte gick till enligt regelboken men att ”ändmålet helgar medlen”. Nya ordföranden Eva Kvist säger att inget i genomförandet gått felaktigt till. Hon ifrågasätter också att HB skriver om saken och frågar om tidningens källor.

HB granskar: Konsultkarusellen

HAPARANDA Kommunalrådet Sven Tornberg (C) har hela tiden prisat värmeverkets konsulter, deras höga kompetens och kommunledningens stora förtroende för dem. HB har nu granskat konsulterna som hittills kostat Haparanda värmeverk 7,8 miljoner kronor till och med april 2021. Och konsultfakturorna fortsätter att ticka in.

Kommunen köpte ut skyddsombudet

Mitt i bristen på vårdpersonal har Haparanda stad köpt ut en undersköterska som har arbetat prickfritt på äldreboendet Klippan i 38 år. Enligt kollegor beror det enbart på att hon har varit ett starkt skyddsombud.

VD fick oriktiga arvoden

Enligt aktiebolagslagen och skatteverket ska en vd vara anställd och inte konsult. Haparanda värmeverks vd har nu varit konsult i fyra år. En miss som kan kosta kommunen miljonbelopp om upplägget granskas.

”Staten måste sänka avkastningskravet”

Birger Lahti är riksdagsledamot och landsbygdspolitisk talesperson för (V). Han följer den hårdnade debatten vad gäller naturskog och avverkningar. ”Det enda raka är att staten sänker avkastningskravet på Sveaskog, för att bemöta miljökraven, säger han