fbpx

Ytterligare 102 smittade i länet

Ytterligare 102 personer i Norrbotten har bekräftats ha sjukdomen covid-19.

Det innebär att totalt 2.993 personer i länet har konstaterats vara smittade, enligt Region Norrbottens uppdatering den 10 november.

Just nu uppges 15 personer vårdas på sjukhus, varav två får intensivvård.

Totalt har 92 personer i länet med bekräftad covid-19 avlidit sedan coronautbrottets början.

Under vecka 45 testades 6.052 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 549 av dessa (9,1 procent) testades positivt för covid-19.

Under vecka 45 har även 1.087 antikroppstest analyserats varav 57 personer har visat sig ha antikroppar. Det motsvarar 5,2 procent.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Ytterligare 102 smittade i länet

 1. ANVÄND MUNSKYDD
  Det finns idag minst 60 vetenskapliga rapporter som visar att munskydd skyddar mot covid-19. Däremot ingen studie som visar att handtvätt skyddar. Jag själv läkare sedan 50 år tillbaka (kirurg) använder munskydd sedan mars vid kontakt med yttervärlden. Är ofta den ende person med munskydd då jag besöker Täby Centrum.

  • Håller med. Jag använder munskydd i offentliga miljöer och har gjort det sedan tidigt i våras. Tyvärr är jag ganska ensam om det.

 2. ANVÄND MUNSKYDD
  Det finns idag minst 60 vetenskapliga rapporter som visar att munskydd skyddar mot covid-19.Däremot ingen studie som visar att handtvätt skyddar.Jag själv läkare sedan 50 år tillbaka (kirurg) använder munskydd sedan mars vid kontakt med yttervärlden.Är ofta den ende person med munskydd då jag besöker till Täby Centrum.

 3. Nu måste gränsen stängas totalt, inte mera corona till Finland. Sverige kan göra ingenting, mycket corona och sjuka.

 4. Jag förstår inte varför folk inte använder mask, när man handlar eller gör sina ärande. Det är ingen skam att bära mask, det skyddar både andra och sig själv.

 5. Så länge, att Tegnell förstår ”nu går det åt skogen.” Hoppas det tar inte för många veckor!

 6. Hur länge tänker ICA, COOP , Systembolaget, snusaffärerna etc tillåta sin personal jobba utan mask? Det vore väl intressant att få veta eller hur redaktionen?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.