fbpx

Ytterligare 102 smittade i länet

Ytterligare 102 personer i Norrbotten har bekräftats ha sjukdomen covid-19.

Det innebär att totalt 2.993 personer i länet har konstaterats vara smittade, enligt Region Norrbottens uppdatering den 10 november.

Just nu uppges 15 personer vårdas på sjukhus, varav två får intensivvård.

Totalt har 92 personer i länet med bekräftad covid-19 avlidit sedan coronautbrottets början.

Under vecka 45 testades 6.052 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 549 av dessa (9,1 procent) testades positivt för covid-19.

Under vecka 45 har även 1.087 antikroppstest analyserats varav 57 personer har visat sig ha antikroppar. Det motsvarar 5,2 procent.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Ytterligare 102 smittade i länet

 1. ANVÄND MUNSKYDD
  Det finns idag minst 60 vetenskapliga rapporter som visar att munskydd skyddar mot covid-19. Däremot ingen studie som visar att handtvätt skyddar. Jag själv läkare sedan 50 år tillbaka (kirurg) använder munskydd sedan mars vid kontakt med yttervärlden. Är ofta den ende person med munskydd då jag besöker Täby Centrum.

  • Håller med. Jag använder munskydd i offentliga miljöer och har gjort det sedan tidigt i våras. Tyvärr är jag ganska ensam om det.

 2. ANVÄND MUNSKYDD
  Det finns idag minst 60 vetenskapliga rapporter som visar att munskydd skyddar mot covid-19.Däremot ingen studie som visar att handtvätt skyddar.Jag själv läkare sedan 50 år tillbaka (kirurg) använder munskydd sedan mars vid kontakt med yttervärlden.Är ofta den ende person med munskydd då jag besöker till Täby Centrum.

 3. Nu måste gränsen stängas totalt, inte mera corona till Finland. Sverige kan göra ingenting, mycket corona och sjuka.

 4. Jag förstår inte varför folk inte använder mask, när man handlar eller gör sina ärande. Det är ingen skam att bära mask, det skyddar både andra och sig själv.

 5. Så länge, att Tegnell förstår ”nu går det åt skogen.” Hoppas det tar inte för många veckor!

 6. Hur länge tänker ICA, COOP , Systembolaget, snusaffärerna etc tillåta sin personal jobba utan mask? Det vore väl intressant att få veta eller hur redaktionen?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.