fbpx

Ytterligare 13 i länet med covid-19

Ytterligare 13 personer i Norrbotten har mellan fredag till söndag bekräftats ha sjukdomen covid-19.

Enligt en uppdatering på Region Norrbottens hemsida innebär det att totalt 27.327 personer i länet har konstaterats vara smittade av covid-19.

Vidare uppger regionen att tre personer vårdas med covid-19 på sjukhus i länet, varav en person på C-IVA.

Enligt preliminära siffror för Norrbotten under vecka 37 anmäldes totalt 52 fall av covid-19.  Av dessa fall var 19 i  Piteå, tolv i Luleå, åtta i Pajala, fyra i Överkalix, två i Haparanda och en i Övertorneå. Kalix hade inga nya fall.

Enligt P4 Norrbotten har det skett coronarelaterade dödsfall i länet under den senaste dryga veckan. Regionen har dock inte uppgett antalet, eftersom de inte har rapporterats in till den officiella sammanräkningen.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Ytterligare 13 i länet med covid-19

 1. Dubbelbudskap hela pandemin igenom… från regering/media, det har medfört att vissa tänker på ekonomin och välfärden och utlandsresor medan andra jobbar med att stoppa spridningen, använder munskydd och tar sitt ansvar med allt vad det innebär i vardagen så gott man kan och orkar och avstår just nu från vissa saker. Har man munskydd tänker man mer på andra än sig själv, tänk på det när du ser nån använda munskydd och använda handsprit och tacka dem som gör det! Det är omtänksamt!

 2. ll kan man inte tänka själv utan måste man ha någon som pekar östliga modellen. Använd det du fick mellan öronen istället, helt sjukt att man inte är mogen och ta sitt eget ansvar.

  • Det är just bristen på krav som har lett till 15000 döda.
   Att inbilla sig att alla utan undantag tar ansvar och tänker, det är att vara naiv.

   • Det beror ju också på hur man räknar fram statistiken. Som det är idag så räknas alla som dör inom en månad från diagnos med covid in i siffrorna på döda. Så om du till exempel blir diagnostiserad med covid idag och du på måndag blir överkörd av en buss så hamnar du i statistiken som ”avliden MED covid”.

 3. Många tror att pandemin är över och har släppt på allt som heter restriktioner så mer smitta är å vänta. När alla utlands resande återvänder Bara vänta och se.

  • Ja, när landets styrande släpper på de fåtaliga restriktioner som de infört så är det inte förvånande att folk tror att det är över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sven-Erik Bucht riktar skarp kritik mot SVT

Förre landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) går till storms mot SVT:s ”Slaget om skogen” i Vetenskapens Värld. ”Jag har aldrig någonsin tidigare sett ett så osakligt och partiskt program i public service”, säger han. HB har också intervjuat SVT:s ansvarige utgivare som försvarar programmet.

Konsten som var för våldsam för kommunen

På Heart of Laplands Instagramkonto poserar den samiska konstnä­ren Anders Sunna på ett foto med en kalash­nikov. Kontot har också publicerat andra konst­verk med våldsinslag. En av Tornedalskommunerna har reagerat starkt och nu är konsten avpublicerad.

Kaunis om utsläpp i älven

Miljöchefen på Kaunis Iron, Emma Grönberg, uppger att gruvan inte påverkar miljöstatusen i älven, och att skumbildning förekommer både uppströms och nedströms Kaunis Irons verksamhet.

Stora löjfångster vid premiären

Löjfiskepremiären i söndags gav stora fångster av löja som innehöll gott om rom.
– Inget talar för att löjan är hotad, säger Ingvar Lerdin, Seskarö, ordförande i Norrbottens Kustfiskeförbund.