fbpx

Ytterligare 133 smittade i länet

133 ytterligare personer har bekräftats ha sjukdomen covid-19 i Norrbotten.

Det innebär att totalt 3.287 personer har konstaterats vara smittade i länet.

Just nu uppges 18 personer vårdas på sjukhus, varav två av dem får intensivvård.

Detta enligt Region Norrbottens senaste uppdatering, den 13 november 2020.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

18 kommentarer på “Ytterligare 133 smittade i länet

 1. Finns ju officiella siffror för varje stad i länet. Antal smittade, döda och inne på Iva vård så det har inte staten dolt för oss. Och du C19 gränserna har bara Finland stängt någotsånär till skillnad mot Sverige som släpper in allt och hela tiden

 2. det finns många svenskar i finska butiker som köper mat och öl, och de bär inte andningsskydd och tvättar händerna. om de inte vet hur de ska bete sig är det bäst att inte komma till Finland

 3. Leon: Det spelar ingen roll hur hårda strategier vi har i Sverige om inte befolkningen tar ansvar och håller avstånd.

 4. Nu måste gränsen stänga totalt, inte mera corona till Finland. Sverige kan inte hantera detta problem.

  • Palle: Finland kommer inte undan. Pandemin upphör inte förrän den passerat minst 60% av befolkningen.

 5. Har vi inte fått facit nu? Tegnells första  profetia om flockimmuniteten var vansklig och kort , det dog som en stormvind i öknen bort! Visst, han hade också förespått en andra våg denna höst, dock lindrigare än den första enligt honom. Men det blev tamejfan helt tvärtom. Folk dör återigen i tusental. Sverige måste byta strategi nu! Vi har 10 gånger fler fall än vårt broderland Finland. Det är dags att VAKNA! och att agera istället för att reagera.

 6. I Sverige är det mest äldre och människor med utländsk härkomst som avlidit i covid-19. Det är bristfällig information och trångboddhet som är orsaken. Finland har en liten andel människor med utländsk härkomst i jämförelse med Sverige.

 7. När gränserna var stängda i vintras klarade sig Haparanda på ett bra sätt. Nu är gränsen öppen och många har dessutom struntat i riskerna. Till och med på offentligt håll har signaler gått ut om en återgång till det normala. Nu sitter vi på pottan och då gäller inte allmänna analyser. Istället är det en fråga om hur vi agerar lokalt. Där kan HB vara tydlig med hur det ser ut för varje kommun i Östra Norrbotten, dag för dag, vecka för vecka. Nu är det på individens ansvar att vända utvecklingen utan fördröjan.

 8. Om vi ser på kartan så har Finland klarat sig bäst hittills.
  Men vi får se hur det blir nu om smittan går söderut.
  Titta på antalet döda och innevånare så ser ni att Sverige ligger otroligt högt i statistiken med antalet avlidna.

  • Ja, beroende på att ”våra” styrande inte har stängt i våras som andra länder. FHM och landets regering valde fel väg. De verkar ännu för flockimmunitet. De vill ha smittspridning. I lagom takt.

   Fick jag bestämma så skulle Sverige stängas ned omedelbart.

  • Marita, minkarna i Sverige verkar få leva (tills dom avlivas och blir pälsar), men i Danmark avlivas dom. Hur är coronaminkläget i Finland?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).