fbpx

Ytterligare 18 smittade i länet

Ytterligare 18 personer i Norrbotten har bekräftats vara smittade av covid-19.

Det enligt Region Norrbottens senaste uppdatering (torsdag vid 16-tiden).

Vidare uppges att fyra personer med covid-19 vårdas på sjukhus i länet, varav en person vårda på C-IVA.

Under torsdagens pressträff med Folkhälsomyndigheten  påminde enhetschefen Sara Byfors om att det råder en ökad smittspridning och att alla bör följa de rekommendationer som finns.

Hon uppgav vidare att under vintern var Alfavarianten dominerande medan Deltavarianten, som är mer smittsam, nu har tagit över och dominerar helt i Sverige.

– Nästan 100 procent av fallen i Sverige är av Deltavarianten, sa hon och tillade att bara enstaka fall tillhör Beta- och Gammavarianterna.

I nuläget är det framför allt de yngre som smittas, den högsta incidensen är bland 20-29-åringar.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Ytterligare 18 smittade i länet

 1. Det låter som ett dåligt skämt att ordna en internationell matmarknad under pandemin!

 2. Ja,han är makalös den där chefsöverläkaren i Torneå. Nu när finnarna har högre smittspridning så är fel på statistiken och Sverige testar för lite m.m.
  Deras testning vid gränsen är ju ett skämt. Kostar bara en massa pengar. Undrar föresten vad gränsbevakningen kostat hittills. Och till ingen nytta.

  • Har jag sagt länge. Fast ”våra” svenska styrande vägrar. De har inte gjort mycket öht. Släppa smittan fri, allt för flockimmuniteten. 15000 döda. 🙁
   Ingen kommer att ställas till svars för det heller.

  • Håller helt med, stäng gränsen!
   Men nu sa ju någon läkare i Finland att de har högre antal smittade än Norrbotten för att svenskarna inte testar sig. Att finnarna trängs som babianer i snusbutikerna och smittar ner varandra har givetvis inget med saken att göra.
   Den här pandemin har åtminstone bevisat det alla redan visste, samarbete går bra så länge Haparanda står med mössan i vacker hand…

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.