fbpx

Ytterligare 248 smittade i länet

Återigen har antalet smittade i länet som vårdas på sjukhus ökat.

Enligt Region Norrbottens uppdatering den 30 april har ytterligare 248 personer i Norrbotten bekräftats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 20.877 har konstaterats vara smittade i länet.
Vidare uppges 44 personer med covid-19 nu få vård på sjukhus i länet, varav tolv på C-IVA, Därtill får två vård på C-IVA utomläns.

Totalt har 249 personer i länet med bekräftad covid-19 avlidit sedan coronautbrottets början. (Två fler enligt senaste uppdateringen).

Under vecka 16 testades 6.035 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 955 av dessa (15,8 procent) testades positivt.

Vidare uppges att till och med vecka 16 har 70.517 personer fått en dos vaccin medan 17.957 personer har fått två doser.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Ytterligare 248 smittade i länet

  1. Det blir så när folk inte bryr sig, många går in i butiker utan mask, i Finland har man skyltar vid entrén att man ska bära mask men inte i Sverige?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Vindkraftspark kan störa världsarv

Fyra av världsarvspunkterna i Struves meridianbåge ligger i den svenska delen av Tornedalen, på bergen Tynnyrilaki (Haparanda), Pullinki (Övertorneå), Jupukka (Pajala) och Perävaara (Kiruna), enligt Unesco ett arv att värna, bevara och utveckla för kommande generationer. Nu behövs en särskild, fördjupad studie om hur vindkraftverk påverkar världsarvet.

Kuppartat årsmöte i STR-T

Årskongressen för Svenska Tornedalingars Riksförbund-Tornionlaaksolaiset, STR-T, skedde i helgen under kuppartade former. Ovetandes fick stora delar av styrelsen gå och ett flertal av dem uppger sig vara chockade.