fbpx

Ytterligare en butik stänger på gränsen

Tre butiker har avvecklat i köpcentret Rajalla under året. Nu avvecklar ytterligare en butikskedja sin verksamhet i köpcentret. 

Det är klädkedjan Kappahl som just nu har utförsäljning och som kommer att stänga igen i Torneå vid årsskiftet. En presstalesperson uppger att stängningen beror på ekonomiska skäl.

Tidigare i år stängde bokhandeln Suomalainen kirjakauppa i köpcentret. Innan det stängde skobutiken Kookenkä sina dörrar.

Under hösten avvecklade klädbutiken Bikbok sin verksamhet. Klädkedjan Vero Moda har också utförsäljning just nu och har tidigare under hösten uppgett för HB att orsaken är att hyreskontraktet går ut.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ytterligare en butik stänger på gränsen

 1. Ja här ser vi vad gränstängningen gjorde. Nu är man ju van med näthandel 👍enklare än att behöva förklara sina affärsbesök till gränsövervak. Vi har ju faktist allt i Sverige 😂

  Ei se kannate 😉

 2. Finska regeringen stängde gränsen för svenska kunder som inte bor i gränskommunerna, dom kunderna hade behövts för butikerna ”På Gränsen”, rätt enfaldigt beslut av Helsingforsarna, dom begriper inte hur vi har det här vid gränsen.

  • Det är rätt, handla lokalt, men när både FoHM och THL i vardera länder rekommenderar ”Handla på webben” s.k. smittfritt så överförs smittrisken till köerna på paket utlämning. Det enda som kommer med hemtransport är maten, då från lokalbutiken.

 3. Jag tycker tvärtemot ”Gränspendlare”. Handla lokalt och stötta de butiker som ännu finns kvar. Om vi handlar allt på nätet, så är det bara en tidsfråga innan Haparanda och andra orter, är stendöda.
  Stöd företagen i närområdet och handla lokalt.

  • Den tornedalska janten är som hårdast nu, man slipper handla ifall någon kan ”sko” sig då handlar man på nätet hellre. Men det slår tillbaka på ALLA när alla som handlar på nätet nu och inte lokalt. Vi tappar arbetstillfällen, vi tappar befolkning och priserna på fastigheterna går i botten, det fattar inte många?

 4. Man kan säga att ”På gränsen” var då, och nu så såg politikerna i Helsingfors till att Torneå avvecklas. Det är bara början. Handla smittfritt på nätet, stå i kö till postens avhämtningsställen istället.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).