fbpx

Ytterligare en butik stänger på gränsen

Tre butiker har avvecklat i köpcentret Rajalla under året. Nu avvecklar ytterligare en butikskedja sin verksamhet i köpcentret. 

Det är klädkedjan Kappahl som just nu har utförsäljning och som kommer att stänga igen i Torneå vid årsskiftet. En presstalesperson uppger att stängningen beror på ekonomiska skäl.

Tidigare i år stängde bokhandeln Suomalainen kirjakauppa i köpcentret. Innan det stängde skobutiken Kookenkä sina dörrar.

Under hösten avvecklade klädbutiken Bikbok sin verksamhet. Klädkedjan Vero Moda har också utförsäljning just nu och har tidigare under hösten uppgett för HB att orsaken är att hyreskontraktet går ut.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ytterligare en butik stänger på gränsen

 1. Ja här ser vi vad gränstängningen gjorde. Nu är man ju van med näthandel 👍enklare än att behöva förklara sina affärsbesök till gränsövervak. Vi har ju faktist allt i Sverige 😂

  Ei se kannate 😉

 2. Finska regeringen stängde gränsen för svenska kunder som inte bor i gränskommunerna, dom kunderna hade behövts för butikerna ”På Gränsen”, rätt enfaldigt beslut av Helsingforsarna, dom begriper inte hur vi har det här vid gränsen.

  • Det är rätt, handla lokalt, men när både FoHM och THL i vardera länder rekommenderar ”Handla på webben” s.k. smittfritt så överförs smittrisken till köerna på paket utlämning. Det enda som kommer med hemtransport är maten, då från lokalbutiken.

 3. Jag tycker tvärtemot ”Gränspendlare”. Handla lokalt och stötta de butiker som ännu finns kvar. Om vi handlar allt på nätet, så är det bara en tidsfråga innan Haparanda och andra orter, är stendöda.
  Stöd företagen i närområdet och handla lokalt.

  • Den tornedalska janten är som hårdast nu, man slipper handla ifall någon kan ”sko” sig då handlar man på nätet hellre. Men det slår tillbaka på ALLA när alla som handlar på nätet nu och inte lokalt. Vi tappar arbetstillfällen, vi tappar befolkning och priserna på fastigheterna går i botten, det fattar inte många?

 4. Man kan säga att ”På gränsen” var då, och nu så såg politikerna i Helsingfors till att Torneå avvecklas. Det är bara början. Handla smittfritt på nätet, stå i kö till postens avhämtningsställen istället.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.