fbpx

Ytterligare en butik stänger på gränsen

Tre butiker har avvecklat i köpcentret Rajalla under året. Nu avvecklar ytterligare en butikskedja sin verksamhet i köpcentret. 

Det är klädkedjan Kappahl som just nu har utförsäljning och som kommer att stänga igen i Torneå vid årsskiftet. En presstalesperson uppger att stängningen beror på ekonomiska skäl.

Tidigare i år stängde bokhandeln Suomalainen kirjakauppa i köpcentret. Innan det stängde skobutiken Kookenkä sina dörrar.

Under hösten avvecklade klädbutiken Bikbok sin verksamhet. Klädkedjan Vero Moda har också utförsäljning just nu och har tidigare under hösten uppgett för HB att orsaken är att hyreskontraktet går ut.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Ytterligare en butik stänger på gränsen

 1. Ja här ser vi vad gränstängningen gjorde. Nu är man ju van med näthandel 👍enklare än att behöva förklara sina affärsbesök till gränsövervak. Vi har ju faktist allt i Sverige 😂

  Ei se kannate 😉

 2. Finska regeringen stängde gränsen för svenska kunder som inte bor i gränskommunerna, dom kunderna hade behövts för butikerna ”På Gränsen”, rätt enfaldigt beslut av Helsingforsarna, dom begriper inte hur vi har det här vid gränsen.

  • Det är rätt, handla lokalt, men när både FoHM och THL i vardera länder rekommenderar ”Handla på webben” s.k. smittfritt så överförs smittrisken till köerna på paket utlämning. Det enda som kommer med hemtransport är maten, då från lokalbutiken.

 3. Jag tycker tvärtemot ”Gränspendlare”. Handla lokalt och stötta de butiker som ännu finns kvar. Om vi handlar allt på nätet, så är det bara en tidsfråga innan Haparanda och andra orter, är stendöda.
  Stöd företagen i närområdet och handla lokalt.

  • Den tornedalska janten är som hårdast nu, man slipper handla ifall någon kan ”sko” sig då handlar man på nätet hellre. Men det slår tillbaka på ALLA när alla som handlar på nätet nu och inte lokalt. Vi tappar arbetstillfällen, vi tappar befolkning och priserna på fastigheterna går i botten, det fattar inte många?

 4. Man kan säga att ”På gränsen” var då, och nu så såg politikerna i Helsingfors till att Torneå avvecklas. Det är bara början. Handla smittfritt på nätet, stå i kö till postens avhämtningsställen istället.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.