Coronasmitta i Haparanda – skola stängd

HAPARANDA: Tornedalsskolan i Haparanda håller stängt tills vidare på grund av att en person inom skolan har bekräftats smittad av covid-19.

 

Förvaltningschefen Arja Martinviita har sänt ut meddelanden till elever och föräldrar om att Tornedalsskolan håller stängt under  torsdagen, till att börja med. Syftet med att stänga hela skolan uppges vara att garantera tryggheten för elever, vårdnadshavare och personal ”i ett läge där många är oroliga och där vi nu vet att en person bekräftats ha blivit smittad…”

Enligt finska Yle håller även Språkskolans högstadie i Haparanda stängt under torsdagen.

Publicerad i Haparanda, Svenska
13 kommentarer om “Coronasmitta i Haparanda – skola stängd
 1. ll skriver:

  Usch. Nu är det här också. 🙁

 2. Virus skriver:

  Varför stängs skolan idag (torsdag) när det ska ha funnits kännedom om den smittade person redan i början av veckan? Och hur kan en ledig skoldag vara en ”säkerhetsåtgärd”? Känns som att detta enbart är ett sätt att påvisa att man ”tar ordentliga säkerhetsåtgärder” från skolledningens håll. Om viruset spridits från respektive till andra elever nu under veckan så kommer en ledig dag att inte generera någon nytta alls. Dåligt!

 3. Ag skriver:

  Lär ju inte vara sista..

 4. Covid-19 skriver:

  Är den smittade sjuk eller hemma? Frivillig karantän hemma?

 5. Tompa skriver:

  Nu är det dagas att agera och stänga skolorna i haparanda tills det lugnar ner sig. Danmark har agerat och nu stänger Oslo i Norje sina skolor.

 6. Smittorisk skriver:

  Hörde precis att på Lunden, där jobbade personer idag som har barn i samma skola där det finna Corona idag, hur tänker man här från kommunen sida?

 7. Marita skriver:

  I många länder har man stängt skolor. Nu senast Frankrike.
  Det borde man göra i Sverige också. Vi ser spridningen i region Stockholm hur snabbt det går.
  Blir katastrof när inte det tas prover bara på riskgrupper.
  Så elever tar hem smittan och det blir kedjereaktion. Kan bli stora konsekvenser i samhället. I Kina som har stor erfarenhet av smittspridningen rekommenderar man att stänga bla skolor.
  Vi har ju facit från Kina och Italien så vad väntar regeringen på ? Vad väntar Folkhälsovårdsmyndigheten på ? Att de gamla skall dö i förtid ?

 8. Raito skriver:

  Marita, de tycks vilja att de ska dö. Den så kallade ”statsepidemiologen” Anders Tegnell har beslutat att tester ska stoppas för alla som inte har symptom, trots att det är väl känt att denna sjukdom kan smitta, även om man är asymtomatisk.

 9. Knapsu skriver:

  Nu är det dags att befolkningen lugnar ner sig och låter myndigheterna och professionen sköta det här.
  Det är inte politiker som vill visa sig handlingskraftiga för att få röster i nästa val som vi behöver nu, utan expertisen.
  Ska vi stänga hela landet i flera månader?

 10. A skriver:

  Knapsu: i dessa overkliga tider måste man ta svåra beslut.
  Jag är chockad över, handlingsförlamningen hos de som ska leda oss.
  Tvätta händerna med tvål och stanna hemma, om du känner dig sjuk är det enda dagens presskonferans gav oss..

  Man bör stänga skolorna, för att stoppa smittspridningen och därmed ge undervisning digitalt. Vilket land tror ni tar detta svåra beslut först? Sverige eller Finland?

 11. Knapsu skriver:

  A: det går inte att stoppa smittspridningen, bara att fördröja den!
  Vad tror du konsekvenserna blir om vi håller skolorna stängda i kanske uppåt ett år? För det är så länge en sån här epidemi brukar vara.

 12. Batman skriver:

  Knapsu: Tror du man fördröjer med skolor öppna?
  Nytt Land som väljer stängda skolor/gränser är Finland…….SNART är vi ensamma i europa med vårt smarta drag…

 13. Laitahykkääjä skriver:

  Gymnasiet och uppåt är stängt nu. Svårt slå igen lågstadiet och dagis då många som behövs inom vården har småbarn. Och far- och morföräldrar tillhör ofta riskgrupperna och ska därför ej riskeras. Ta det lugnt, regering och myndigheterna jobbar så svetten lackar efter bästa bedömningsförmåga i ett ovisst läge för att undvika en ännu större katastrof. Tackar högre makter för att inte amatörerna inom SD sitter vid rodret!