E4-bron över Kalix älv avstängd

KALIX: Det var under en dykning vid bron under torsdagen som en upptäckt gjordes på ett av brostöden. Påverkan kan ha orsakats av byggarbetena med den nya bron som pågår parallellt vid den befintliga. Bron är avstängd för samtlig trafik. 

Trafikverket och entreprenören arbetar nu med att se över åtgärder men just nu finns det inte någon utsatt tid för när bron kan komma att öppna igen och arbetet med den nya bron pausas tills vidare.

Trafiken leds om via trafikplats Åkroken, via väg 721 genom hela Kalix, och utfart via 720 till E4 Björkfors. Omledningsvägen fungerar även för tyngre trafik inom ramarna för BK4.

Bron ska nu undersökas ytterligare för att fastställa omfattningen av skadorna.

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska
6 kommentarer om “E4-bron över Kalix älv avstängd
 1. berrrajo skriver:

  Jag är inte förvånad över att bron blivit skadad då jag för någon vecka sedan med stor förvåning sett hur en bogserbåt attackerade ett brofundamentet genom att gång på gång köra mot fundamentet för att bryta loss is, motorbåten stod därvid i 45grader mot fästet
  Kommunen borde upplysa trafiken redan i Näsbyn att man måste köra över Gammelgården och skylta ordentligt så alla begriper och inte bara sitta och ordbajsa som man brukar,skärpning i rävagårde
  samverka med Ncc och vägverket,nu måste ni får ni träna och visa om ni duger något till då något händer.I Gammelgårgen måste man skylta

 2. P. skriver:

  Kunde man inte göra som förr i världen, när man helt sonika plogade isvägar?
  Jag minns när Vabis- timmerbilar, Oplar, Vauxhallar och Duetter samsades på isbelagda övergångar på våra sjöar och vattendrag.
  Höger armbåge fryntligt vilande på kanten av den öppna sidorutan, redo att vinka en käck hälsning till sina med och motrafikanter, eller varför inte ett trevligt lyftande på kepsen eller hatten.
  Det var bättre förr.

 3. Erik skriver:

  Mycket bristfällig skyltning när man kommer från Haparandahållet.Upp med rejäla skyltar och kryssa bort Sundsvall på ordinarie tavla!

 4. Fossilen skriver:

  P:Varför inte köra med häst och släde? Bra för miljön. Men det blir förstås en hel del utsläpp av koldioxid.

 5. P. skriver:

  Fossilen: Nu ska vi inte överbedriva.
  Sverige var på sin tekniska och socialt moraliska höjdpunkt under 60-talet som vilket jag önskade, i mitt förra inlägg, att vi kunde anamma en del av som lösning på en prekär trafiksituation för tillfället.

 6. Realist skriver:

  Hörru P. Vad menar du med ”överbedriva” ???????