Fängelse i 16 år för strypmord

KALIX: Domen för den 29-åring som åtalats för mord på sin före detta flickvän i Kalix blev fängelse i 16 år.

Det var den 24 april i år som en granne larmade om ett pågående bråk i kvinnans lägenhet. När polisen anlände till platsen drygt en timme senare var det försent. Kvinnan hittades livlös i badrummet.

I lägenheten fanns den 29-årige mannen, som hävdade att han hade kommit dit en halvtimme innan. Han uppgav också att han hade hittat kvinnan bunden och försökte få liv i henne.

Haparanda tingsrätt har vid en samlad bedömning av samtliga omständigheter som framkommit i målet funnit att det visat bortom rimligt att den enda människa som, förutom kvinnan själv, befann sig i lägenheten när hon dog var denne man. Samt att kvinnan har bragts om livet, till följd av strypning, av honom.

Tingsrätten menar vidare att mannen har dödat henne med uppsåt och att det inte finns några förmildrande omständigheter. Därmed beslutades att han ska dömas till fängelse i 16 år, och att han ska betala skadestånd till tre målsägare med totalt dryga 181.000 kronor.

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: ,
7 kommentarer om “Fängelse i 16 år för strypmord
 1. Realisten skriver:

  Rättvis Dom 👍

 2. "Realist" skriver:

  16 år…offrets anhöriga lider säkert hela livet ut…
  Mesiga lagar…
  Spärra in dem livet ut !

 3. gatubarnet skriver:

  10 år 8månader

 4. Marita skriver:

  Vilket lågt straff. Fy han får fin mat varje dag och sysselsättning. Fint rum och sällskap. Gratis det mesta antar jag. Läkarvård, tandläkare etc
  Han borde vara inlåst i 30 år minst !

 5. Laitahyökkääjä skriver:

  Män är fysiskt starkare än kvinnor och när allting kommer till sin spets så är mannens kroppsliga styrka, macho-ideal, äganderättsanspråk och svartsjuka utlösande faktorer för våldet. I en studie från BRÅ finns en väldigt intressant iakttagelse: nämligen att cirka hälften av förövarna av dödligt våld mot kvinnor inte tidigare dömts för något brott! Således är det inte enbart ”common criminals” som hotar och begränsar kvinnors liv. Här behöver jobbas med en attitydförändring bland män, och inte minst, bland pojkar.

 6. Jan ennuske skriver:

  Granskaren ett under att det blev en fällande dom!!!

 7. statsmannen (s) skriver:

  ni sd:are är väl lite besvikna på att det var en svenk medborgare som dömdes.!?