Samarbetet i koalitionen fortsätter

HAPARANDA: Efter torsdagens möte har fyrapartikoalitionen kommit överens om ett fortsatt samarbete. 

Ett ansträngt läge uppstod i den styrande koalitionen i samband med att ett anonymt brev som påtalade dålig arbetsmiljö skickades till politiska nämnderna. I sviterna av brevet genomfördes en enkät vars det uppkom att ledande tjänstemän i kommunens förvaltningar kände sig ifrågasatta av politiker i sin yrkesutövning, särskilt Sjukvårdspartiet pekades ut.

– Det står mycket hemska saker om hur vi pressar tjänstemän. Men vi pressar ingen, vi har bara begärt att få ut handlingar och ställt några frågor. Har man inget att dölja är det väl bara att lämna ut dem, säger Åsa Hansson, SJVP i en artikel i dagens Haparandabladet.

Torsdagens möte kunde ha blivit slutet på ett samarbete mellan partierna som hade olika uppfattningar i frågan politikers agerande gentemot tjänstemän. Efter en flera timmar lång dialog är partierna dock överens om ett fortsatt samarbete.

– Vi ska försöka hitta ett arbetssätt som skapar förtroende för politiken igen hos våra tjänstemän och kommunmedborgare, det är slutsatsen av gårdagens möte, säger kommunalrådet Sven Tornberg (C).

Kommunrevisionen ska granska brevet och enkätsvaren. Hur politiken kommer att gå vidare med arbetsmiljöfrågan blir avvaktande tills revisionen har agerat. Nästa sammanträde för revisionen är den 31 oktober.

 

Publicerad i Svenska
3 kommentarer om “Samarbetet i koalitionen fortsätter
 1. Klokt beslut skriver:

  Bra, för ingen vill väl ha S tillbaka som styrande.

 2. Bekymrad skriver:

  Det verkar som om alla gruppledare i koalitionen förutom Anders Rönnqvist har abdikerat från politikerrollen och överlämnat styret till tjänstemannakåren.
  Blir intressant att följa hur detta kommer att sluta.

 3. Pontus skriver:

  Håll ihop och ge inte upp! Det är så surt för sossarna att någon annan har majoritet, så håll ut och samarbeta! Det är många som stöttar er!