Sökandet av 15-åringen fortsätter

Francis Magno Nurkkala, 15 år

Francis Magno Nurkkala, 15 år

HAPARANDA: Sökandet fortsätter efter den 15-årige Francis Magno Nurkkala i Haparanda som enligt anhöriga har varit saknad sedan lunchtid i fredags.

Anmälan inkom till polisen under lördagskvällen, och i söndags gick polisen ut på sin hemsida med uppgifter om försvinnandet.

Sökinsatser har skett på både marken och från luften med hjälp av helikopter. Men ännu har pojken inte återfunnits.

Missing people har också engagerat sig i fallet och gått ut med bild på Francis Magno Nurkkala.

Många privatpersoner har också engagerat sig i sökandet, och en facebooksida har upprättats, där personer berättar inom vilka områden de sökt.

Klockan 17.40 under söndagen fattade vakthavande befäl vid polisen beslut om LSO, Lagen om skydd mot olyckor, och att sökandet ska inriktas till området mellan Kalix, Haparanda och Hedenäset.

Polisen är mycket intresserad av allmänhetens iakttagelser och tips, som kan lämnas på telefon 11414.

Signalement: Pojken är 180 cm lång och väger cirka 70 kilo med smärt eller normal kroppsbyggnad. Han har mörkt hår och senast kända klädsel är ljusblå jeans och en ljusblå vindjacka samt vit t-tröja och beige eller bruna skor. Han kan också bära på en svart datorväska.

Han uppges ha varit saknad vid tidigare tillfällen och kan uppfattas ha ett avvikande beteende. Han brukar promenera längs vägarna i området runt Haparanda och har, då han tidigare saknats, hittats längs någon väg.

Uppdatering 17.05: Polisen uppger  för Haparandabladet att sökandet kommer att fortsätta med förstärkt styrka under kvällen och natten.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:
4 kommentarer om “Sökandet av 15-åringen fortsätter
 1. Anonym skriver:

  Jag tror att francis är påväg mot luleå hållet gåendes men ryggsäck. för att de flesta som skrivit på fb säger att de sett en lång smal person med mörkt hår som francis har. Och att han bara fortsätter gå på kvällar/nätter mot sitt mål då det är mörkt och när det är ljust så gömmer han sig.

 2. Nestor Mcglide skriver:

  Jag tror han hittas gående på salmiavägwn lite blöt efter regnet.

 3. Anonym skriver:

  Nestor Mcglide För att du redan vet det, han är hittad.

 4. Nestor Mcglide skriver:

  Klart jag visste då P4 basunerade ut nyheten kl 06.30. Lite maj maj måne skämt som du gick på till fullo däremot herr Anonym 😂