Torneåföretag ska driva spa på Cape East

Hotellchefen på Cape East, Johanna Salmi och Vd, Tobias Lindfors presenterade under tisdagen att Sf-kliniken kommer att bedriva behandlingar i spa-anläggningen på CE. Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Hotellchefen på Cape East, Johanna Salmi och Vd, Tobias Lindfors presenterade under tisdagen att Sf-kliniken kommer att bedriva behandlingar i spa-anläggningen på CE. Längst till vänster i bild, Jaana Saloniemi, Sf-kliniken. 
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Just nu pågår renovering och iordningställande av anläggningen Cape East. I december öppnar anläggningen med hotell, restaurang samt spa. Ambitionen är att sätta norra Sverige på spa-kartan och det genom samarbete med Sf-kliniken i Torneå som kommer att tillhandahålla spa-anläggningens behandlingar.

– Vi är glada över att vi nu har Sf-kliniken som vi ska jobba med. De har ett gott renommé och ett etablerat kundunderlag i både Sverige och Finland, säger Tobias Lindfors, ägare och koncern-vd för Student consulting och Pite havsbad gruop som äger Cape East.

Sf-kliniken är beläget på gränsen mellan Haparanda och Torneå och har ett brett utbud av både medicinska och skönhetsbehandlingar av varierande karaktär. Idag har företaget 10 anställda men behovet av att utöka personalstyrkan med ytterligare sex spa-terapeuter är ett faktum.

– Det känns väldigt bra, jag har haft ett intresse för det här sedan jag hörde om att det kommer öppna igen, säger Jaana Saloniemi, som driver sf-kliniken.

Vad för typ av behandlingar som kommer att erbjudas är inte ännu bestämt.

– Allt vi gör här kommer att ha en touch av Swedish Lapland, säger Tobias Lindfors.

Publicerad i Haparanda, Svenska
4 kommentarer om “Torneåföretag ska driva spa på Cape East
 1. Batman skriver:

  Undrar om detta kommer att ge någon Haparandabo ett arbete?

 2. Lucas skriver:

  Nej

 3. Resultaten skriver:

  Vi kan ju hoppas detta nu ger jobb till Haparandabor.

  Speciellt nu i dessa tider när kommunen ska hyvla ner heltidstjänster!

  Hoppas vi får flera privata arbetsgivare hit!
  Lär behövas när våra politiker bara satsar på handel.

 4. Jens skriver:

  Det är ju ett privat företag, så om det finns haparandabor som kvalificerar sig kan de säkert få jobb.