fbpx

A-traktor körde 120 kilometer i timmen

Natten mot lördag körde en A-traktor ifrån polisen i Haparanda i en hastighet av 120 kilometer i timmen.

Det var vid 02-tiden på natten som polisen avsåg att stoppa och kontrollera ekipaget som misstänktes gå snabbare än de tillåtna 30 kilometer i timmen. Föraren valde att inte stanna och istället accelerera fordonet upp till en hastighet av 120 kilometer i timmen. Polisens efterföljande varade enbart i någon minut eftersom att patrullen valde att avbryta jakten på grund av säkerhetsskäl.

– Vi har inte påträffat föraren, säger Marie Andersson, presstalesperson, polisen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

19 kommentarer på “A-traktor körde 120 kilometer i timmen

    • Det var väl bara för något år sedan som några barn (typ mellan- och högstadieelever) körde ifrån polisen någonstans nära Torneå. De körde av vägen i 150 km/h och fick föras till OYS, har jag för mig. Den finska polisen bör kanske inte ses som ett föredöme när det gäller biljakter.

    • Vad har Finland med det här att göra? Helt ointressant och irrelevant.

  1. Tvinga föräldrarna till samhällstjänst i 10 veckor vardera på lämpligt atälle. Samla skräp i rondeller eller annat ställe där de syns. Så garanterat ser de till att epa traktorn går lagligt därefter.

  2. Polisen har uppenbarligen sett fordonet ifråga på nära håll och då möjligen även reg.skylt. Framgår inte om de även sett och kan identifiera föraren. Fordonet lär inte körts ”hem” för då borde polisen redan tagit det i beslag, utan någon annanstans där man kan återställa den manipulering som medgett trimningen. Polisen gjorde dock rätt i sin bedömning att avbryta jakten. Epan framfördes av en oerfaren och omogen person, det vittnar beslutet att försöka köra ifrån polisen om. En fortsättning av jakten skulle förmodligen slutat tragiskt. Nu bör polisen snarast få tag i fordonet och beslagta det, ägaren så att förhör kan hållas samt i övrigt samla in bevis (har fordonet passerat hastighetskameror?, har fordonet längs färdvägen passerat andra ställen där det finns kameror uppsatta, exvis företag, osv?, Knacka dörr för att söka vittnen.). Självklart ska polis även ha kontakt med övriga personer som framför Epor, då de känner varandra och sannolikt vem som är föraren ifråga. Löser man inte den här händelsen blir följdverkningarna sannolikt att hårdare krav och/eller lagändringar ställs kanske t.o.m förbud mot Epor….. Ägare och förare av Epor har inte endast rättigheter, utan även skyldigheter……

    • Rent generellt kan man undra varför inte polisen ägnar sig mer åt dörrknackning vid olika typer av brott. Åtminstone i byarna håller folk ofta koll på vilka bilar som passerar.

  3. Detta var ett stort minus från polisen. Får känslan att man inte ville få fast föraren av andra skäl. Sluta dalta med ungdomarna och ge efter hela tiden. Typiskt Sverige.

    • Det kan ju vara så att ungdomarna i fråga har föräldrar med hög status på orten och att polisen därför drar sig för att ställa till en scen.
      I små samhällen är man nog ofta också rent allmänt rädd om grannsämjan.
      (Även barn till poliser kan ju råka köra trimmat någon gång vilket vore ganska ”skämmigt” för polisen.)
      Detta är nu bara vilda spekulationer.
      Kanske var det faktiskt så att polisen inte ville fortsätta jakten eftersom föraren då skulle ha kört ännu längre och kanske ännu fortare.
      Det hade ju inneburit en fara för övriga trafikanter, för eventuella barn vid vägkanten etc.
      Förmodligen var det ett klokt beslut av polisen.

  4. När jag var och tankade på preem innan julen så kom det en röd A-Traktor. Den drog förbi som ett skållat troll. Hans A-traktor kompisar var långt efter. De var uppenbart lagliga i jämförelse.

  5. Dåligt sätt att ge efter för såna ungdomar. Nu vet dom till nästa gång och det lär bli så med andra wannabe f1 förare också som tror sig kunna hantera såna hastigheter. Dryga böter till dessa tuffingar och beslagta epan så slipper andra vara rädd för sitt liv.

    • Att beslagta epan är nog det enda som hjälper. Det borde man förresten göra direkt vid rattfylla också, beslagta fordonet. Att säga ”fy på dig” hjälper liksom inte …

      • Har hört om Epa-traktorer i stan som går 120-150 km/h! det börjar bli dags att göra en razzia mot dessa livsfarliga förare.

  6. Polisen kunde dom inte ta registreringen på A-traktorn, sedan är det ju bara åka och hämta den för kontroll

  7. Hoppas polisen fullföljer ärendet, de vet nog vems epa det är, hämtar in och beslagar för kontroll

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.