fbpx

Ännu inget åtal väckt i bombärende

Förundersökningen i utredningen där en 31-årig Haparandabo är misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt narkotikabrott pågår och något åtal är ännu inte väckt. Enligt kammaråklagare Henrik Wallin kommer åtal att väckas inom ett par veckor.
– Jag begär sista framställan om förlängd åtalstid imorgon (fredag), tidsfristen för den nuvarande förundersökningen går ut på måndag och åtal måste väckas inom två veckor från då, säger Henrik Wallin.
Det är andra gången under utredningens lopp som åklagaren begär förlängd åtalstid, men det ligger inte några konstigheter bakom som försvårar utredningen menar åklagaren.
– Utredningen pågår ännu, det är ett par saker som inte är riktigt färdiga ännu, säger Henrik Wallin.
Den misstänkte 31-åringen är fortsatt häktad.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Ännu inget åtal väckt i bombärende

 1. Älgstråket i ett nötskal.
  HSB och bostadsrättsföreningarnas styrelser gör ingenting utan låter dom störande personerna bo kvar och alla ärliga/seriösa människor flyttar därifrån.
  Absolut inget område för barnfamiljer att bo i.
  Större delen av marielund är som ett ingenmansland där egna ”privata” regler hos vissa personer styr.

  • Marielund övrigt är ett fint och bra område, men Älgstråket rekommenderar jag inte till nån som vill flytta hit! Så stökigt och otrevligt område.

 2. Skälet till att åklagaren begär mer tid är att det är en stor skillnad på om han kan bevisa vad uppsåtet med sprängämnena var. Klarar han av att åtala och få personen dömd för förberedelse till terrordåd, då sitter personen inne på livstid. Annars blir det mest troligt de mycket mycket lägre straffskalorna som gäller för allmännfarlig skadegörelse, vapenlagen, etc. Så ge åklarareämbetet den tid som de behöver…..

 3. Sätt han på livstid o kompisen. Dem begår brott varje gång dem kommer ut från fängelset. Skapar kaos i stan. Repat 10 tal bilar just innan åkte in också (Y)

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN