fbpx

Anställda vaccinerade varandra

Region Norrbottens granskning visar att anställda vaccinerade sig mot covid-19, fast de inte var prioriterade och trots att deras chef hade sagt nej.

I början av vecka tre kontaktade en kommun regionens vaccinationssamordnare på orten och informerade om att det skulle bli över flera vaccinampuller efter den kommunala vaccineringen. En verksamhetschef på sjukhuset fick en fråga om det var aktuellt att vaccinera personal i en arbetsgrupp.

– Chefen tackade nej med hänvisning till att det finns andra, till exempel de äldsta medborgarna, som är högre prioriterade att få vaccin. Ett korrekt beslut, i enlighet med fastställd prioriteringsordning, säger regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson i ett pressmeddelande.

Samma vecka vaccinerade drygt 30 av de anställda inom verksamheten varandra, trots att verksamhetschefen tidigare hade sagt nej.
– Det fanns tid för att under veckan planera för att överblivet vaccin skulle kunna ges till andra med högre prioritet, säger regiondirektören och uppger att ärendet har lämnats över till verksamhetsansvarig för fortsatt hantering.

Det vaccin som de anställda vaccinerade sig med ärett mRNA-vaccin, som är prioriterat för att användas för personer som är 65 år och äldre.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Anställda vaccinerade varandra

  1. Alla som finns i närheten av en slatt SKA ta chansen! Allt annat är idioti. Sluta tjorva om kötid. Ju fler som tar desto bättre! Jag har ingen brådis.

  2. på anna plats läste jag också om dessa ”vaccinstölder” där menade redaktören att dom som i princip stulit vaccin som var ämnt för riskgrupper borde sparkas..stöld på arbetsplats borde ju vara en anledning till avsked…i alla fall brukar stöld på arbetsplats rendera i avsked om GM är lite längre ner i Hierarkin…Om inte annat så namnge Vaccintjuvarna i pressen!

  3. Det är för dj*vligt att det finns personer som tränger sig före andra. Ett rejält löneavdrag borde vara ett lämpligt straff för dessa som inte förstår att lyda instruktioner.

  4. Ge samtliga sparken som ”tjuv-vaccinerade” sig på bekostnad av de högprioriterade som verkligen behövde vaccinet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.

27 projekt som utvecklat Tornedalen

Totalt cirka 25,5 miljoner har gått till 39 prioriterade projekt. Det handlar om Lokalt Ledd Utveckling Tornedalen 2020. De projektmedel som återstår från avslutade projekt används för att genomföra ytterligare projekt som kommer att avslutas under 2021.

Norra Skog svarar på kritiken mot avverkning

– Jag delar inte uppfattningen av vi har skövlat skog vid slutavverkningen vid Muonionvaara, säger på Henric Bucht, fältområdeschef på Norra Skog, med tanke på turistentreprenören som i tisdagens HB ansåg att Norra Skog inte tagit hänsyn till naturvärdesskog vid avverkningen.