fbpx

Anställda vaccinerade varandra

Region Norrbottens granskning visar att anställda vaccinerade sig mot covid-19, fast de inte var prioriterade och trots att deras chef hade sagt nej.

I början av vecka tre kontaktade en kommun regionens vaccinationssamordnare på orten och informerade om att det skulle bli över flera vaccinampuller efter den kommunala vaccineringen. En verksamhetschef på sjukhuset fick en fråga om det var aktuellt att vaccinera personal i en arbetsgrupp.

– Chefen tackade nej med hänvisning till att det finns andra, till exempel de äldsta medborgarna, som är högre prioriterade att få vaccin. Ett korrekt beslut, i enlighet med fastställd prioriteringsordning, säger regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson i ett pressmeddelande.

Samma vecka vaccinerade drygt 30 av de anställda inom verksamheten varandra, trots att verksamhetschefen tidigare hade sagt nej.
– Det fanns tid för att under veckan planera för att överblivet vaccin skulle kunna ges till andra med högre prioritet, säger regiondirektören och uppger att ärendet har lämnats över till verksamhetsansvarig för fortsatt hantering.

Det vaccin som de anställda vaccinerade sig med ärett mRNA-vaccin, som är prioriterat för att användas för personer som är 65 år och äldre.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Anställda vaccinerade varandra

 1. Alla som finns i närheten av en slatt SKA ta chansen! Allt annat är idioti. Sluta tjorva om kötid. Ju fler som tar desto bättre! Jag har ingen brådis.

 2. på anna plats läste jag också om dessa ”vaccinstölder” där menade redaktören att dom som i princip stulit vaccin som var ämnt för riskgrupper borde sparkas..stöld på arbetsplats borde ju vara en anledning till avsked…i alla fall brukar stöld på arbetsplats rendera i avsked om GM är lite längre ner i Hierarkin…Om inte annat så namnge Vaccintjuvarna i pressen!

 3. Det är för dj*vligt att det finns personer som tränger sig före andra. Ett rejält löneavdrag borde vara ett lämpligt straff för dessa som inte förstår att lyda instruktioner.

 4. Var glad att det finns så duktiga medarbetare som är mån om sina kompisar.
  Glädjande.

 5. Om de anställda själva skulle testa alla vaccin först kanske det skulle verka förtroendegivande …

 6. Ge samtliga sparken som ”tjuv-vaccinerade” sig på bekostnad av de högprioriterade som verkligen behövde vaccinet.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN