fbpx

Anställningsstopp inom Region Norrbotten

NORRBOTTEN: Region Norrbotten inför anställningsstopp.

Detta då regionen behöver minska sina kostnader med 700 miljoner kronor de närmaste åren.

– Vi behöver skyndsamt förbättra det ekonomiska läget, säger regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson i ett pressmeddelande.

De sparåtgärder som tidigare har genomförts uppges inte ha gett tillräcklig effekt, istället har divisionernas underskott fortsatt öka. Personalkostnaderna uppges vara de största kostnadsposterna och de kostnader som har ökat mest.
– Vi kommer att vara restriktiva med vilka nyanställningar som får göras. Beslut om rekryteringar centraliseras, tillägger hon.

Samtliga verksamheter inom regionen omfattas. För vårdyrken som är direkt patientrelaterade kan dock divisionschefen ge dispens för nyanställningar.
Dispens för anställning av övriga personalkategorier som till exempel staber, administration och stödfunktioner beslutas av regiondirektören.

De nya riktlinjerna för nyanställningar gäller tillsvidare med omedelbar verkan.

Under hösten kommer samtliga verksamheter att genomlysas i jakten på besparingar. Och enligt Anna-Stina Nordmark Nilsson är det också nödvändigt att införa nya arbetssätt och metoder.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Anställningsstopp inom Region Norrbotten

 1. sd.era stefhen liar kör med face news. Sverige är faktiskt bara på 10 plats i europa med beskattningsnivån. före oss finns bla Danmark, Norge, belgien, nederländerna, Finland osv. de är fakta. och sd:earen lever säkert på mina skattepengar. är inte anställningsbar och därför har razi åsikter och röstar på JIMMMIEEE!!!!

 2. Det är ju Sossarna som har styrt landet, än finna det dårar som röstar fram dessa stolpskott. Sossarna har sänkt Sverige totalt. Men som vanligt kommer dom att peka mot andra istället för att själv se sig i spegeln.
  Vakna för guds skull upp, människor. I ett land som beskattar sina medborgare så hårt som i Sverige så måste man skära ner på…..vården?!? RÖSTA RÄTT NÄSTA GÅNG!

 3. Den socialdemokratiska regimen förorsakade en jätteförlust i ekonomin som nu måste rättas till. En tämligen orättvis uppgift.

 4. Så ligger det till i många kommuner numera.
  Det värsta är att det går utöver redan svaga grupper !
  Tråkigt att vi måste föda många som aldrig kommer att göra nytta här.
  Och för alla kriminella som får stanna i landet och uppta våra skattepengar.
  Vi har fått ett mycket ogudaktigt land ! Barnen kan snart inte vara i skolan pga våldet och mobbningen. Kommer inte finnas resurser till att ha ordningsvakter i skolorna.
  Ja dom är klokare i Finland !

 5. I maj beslutade regionstyrelsen att betala ut drygt 6,1 miljoner till privata vårdgivare. Pengar som enligt tidigare domar egentligen inte behöver betalas ut. De enda som motsatte sig det beslutet var Öberg (s) och Berggård (v).
  Borgarhögern visar som vanligt var deras sympatier ligger, nämligen: Ge till de som redan har (ägare av privatkliniker) och ta från de behövande (arbetarna).

 6. Byråkratin växer lätt och snabbt ..cheferna blir fler och fler..ett strålande exempel är Karolinska i Stockholm..fler chefer än patienter..
  Spännande att få följa hur region Norrbotten klarar sig..ponera att dom fyra nordligaste regionerna slås samman.Hur månde detta drabba antalet chefer av alla kategorier??

 7. Från 2010 till 2017 ökade region Norrbotten antalet anställda inom administration från 585 till 775, en ökning med 32,5 procent.
  Under samma period ökade antalet anställda i Vårdförbundets yrkesgrupper från 1959 till 1961 stycken, en ökning med 0,1 procent.
  Administrationen växer och de som arbetar med att styra och räkna blir allt fler. Höga chefer, handläggare och administratörer inom vården har ökat med 36 procent sett över hela riket.
  Dags att skrota New Public Managment i offentlig sektor!

 8. RM skriver Hoppas direktören börja kapa i rätt ända;
  Minska adm pers i regionskomtoret, dra ner på regions utvecklingen, inga satsningar på tåg(dom fungerar ju inte), flygtrafik(gick i konkurs med miljon förlust för regionen
  All personal som har försökt jobba med ovanstående kan sägas upp Minska på alla mellan chefer då hon förflyttar anställnings rätten högre upp
  Slut summering Satsa sjukvården

 9. Borgarna med Backgård i spetsen som skulle fixa allt! Det har totalt tappat kontrollen här och nu!!

 10. Min åsikt är att det kommer fler och större sparbeting ..varför ? Ja alla som tänker fritt och kritiskt utanför den godkända uppfattningen förstår detta…

 11. då tycker jag att ni ska börja med att städa i dom egna leden först sänka era löner sparka hälften av småpåvarna som sitter på sina kontor och endast uppbär en hög lön. stoppa alla pengar till teater och kultur mm sätt det på gamla och sjuka som behöver de och mycket mer

 12. Och hur mycket har inte invandrarna bidragit till dessa underskott då dessa inte betalar för läkarbesök eller tandvård men dessa siffror kommer aldrig ut offentligt

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.