fbpx

Åtta nya coronafall i länet

Under torsdagsförmiddagen kom Region Norrbottens senaste siffror kring covid-19-läget i länet.

Sedan onsdagen har åtta nya fall av covid-19 kunnat konstateras. Nio personer vårdas på sjukhus, varav fyra av dem får intensivvård.

Totalt har 77 personer med konstaterad smitta avlidit. Under vecka 28 testades 3.589 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion. Av dessa testades 110 personer, 3,1 procent, positivt för covid-19.

I Tornedalen har det i Haparanda konstaterats två nya fall under vecka 28, vilket nu innebär tio bekräftade fall. Även i Pajala kommun konstaterades två nya fall vilket ger totalsiffran 20 fall. I Övertorneå är den kommun i Tornedalen där inga nya fall registrerats under förra veckan, vilket alltså gör att kommunen står kvar på 26 fall konstaterade fall.

Dessa siffror kommer från Region Norrbottens statistik över covid-19-läget i länet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Åtta nya coronafall i länet

 1. Petrus du redovisar felaktiga siffror,men det gör man också i finsk media så du är inte ensam.

 2. Statistiken från region Norrbotten avseende Haparanda visar följande: vecka 11 – 2 st, vecka 18, 19, 20 – 1 st/ vecka, vecka 24 – 2 st, vecka 27 – 1 st samt vecka 28 – 2 st…………

  Det ter sig snarare (peppar-peppar, ta i trä) som att någon/några Haparandabor varit utanför kommunen, oturligt nog blivit smittade men varit kloka nog att isolera sig när man kommit hem pga av symptomer, än att det är finländare, eller för den delen andra besökare, som kommit hit och skapat en smittohärd…

  Vi får hålla tummarna, fortsätta följa rekommendationerna, så kan vi nog hålla trenden på den nivå som är idag……….

 3. HB webben Kolla upp om dessa människor har varit i Torneå som bevisligen har högre smittotal än Haparanda alternativt om nån snusköpande finne smittat oss.

 4. Finland bör hålla totalstängt ända tills pandemin har klingat ut helt, eller att alla har vaccinerats med ett ännu inte uppfunnet verkningsfullt vaccin. Dit kan det dröja flera år. Vi i Sverige har snart medvetet skaffat oss antikroppar mot farsoten på naturlig väg.

 5. Är väl alla hundratals svensskregistrerade bilar som bidrar med sitt. Konstigt att man vill komma över hit till Finland och riskera sitt och andras liv och hälsa för sprit och korv.

  • Alltså seriöst Palle. Vi har egen bättre korv och sprit i Sverige men ni har inget snus eller billig öl och läskeblask. Dessa prylar flödar fritt in från Finland liksom er Corona

  • Hur är det med de 200 + nya fallen i Rovaniemi?? @ PalleRungqvist

   • Det finns inga 200 nya fall i Rovaniemi. Det fanns en smittad och 200 sattes i karantän.( På ett dagis.) Ingen av dem har blivit smittad och nu börjar dagisverksamheten igen.
    Inom området som omfattar Lappland, Uleåborg, Kajana och Gamlakarleby bor det 750 000 människor. ( Står under Uleåborgs universitetssjukhus ansvarsområde.) Inom detta område har 12 avlidit i corona. Ingen längre är inlagd på sjukhus. I Norrbotten med 250 000 invånare 77 avlidna. I Torneå har cirka 50 haft smittan, 40 av dessa efter skidsemester i mars-april. Alla var i karantän, ingen av dem hamnade på sjukhus. Efter april har 10 smittade konstaterats i Torneå. Just nu finns ingen smitta i Torneå. I hela Finland finns nu fem (5) personer inlagda på sjukhus på grund av corona. Färre än i Norrbotten. Döda i hela Finland 329. I Sverige närmare 6000. Om Finland skulle ha samma invånarantal som Sverige skulle landet ha under 700 döda. Inte 7000 som Sverige har. Haparanda är ingenting utan Torneå. En av Sveriges fattigaste kommuner med mycket lågutbildad befolkning. Och nästan ingen kultur förutom lite byteater och Hermanssons hus. Och raggarbilar.
    Att Sveriges läge är som det är och som det har varit är inte Finlands regering ansvarig för, det är Sveriges regering som bör ställas till svars.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower.