Backgård vädjar till SAS

NORRBOTTEN: Regionrådet Kenneth Backgård vädjar till SAS och staten att säkerställa fortsatta flygtransporter till Norrbotten.
Det gör han med anledning av att flygbolaget SAS överväger att tillfälligt sluta med inrikesflyg på grund av coronaepidemin.

I brev till inrikesministern Tomas Eneroth samt till SAS:s vd och styrelseordförande, Rickard Gustafsson respektive Carsten Dilling, skriver han att en stängning av inrikesflyget innebär att hela länet påverkas kraftigt, och att regionen kommer i princip bli avskuren från omvärlden.
”Med anledning av den rådande Coronaepidemin är vi i stort behov av att snabbt kunna transportera patienter, personal och material inom vården. Finland planerar för en stängning av deras västra gräns till Sverige. Det medför allvarliga konsekvenser för vården men även att industrin och näringslivet i svenska Tornedalen och i hela länet påverkas kraftigt”.
Vidare framhåller han att flyget har en avgörande roll för att all offentlig verksamhet ska kunna upprätthållas.

Han framför också att staten bör överväga att införa trafikplikt.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Backgård vädjar till SAS

 1. Borgarna vädjar till staten om bidrag i kristider! Läkemedel saknas efter borgarnas privatisering av apoteks marknaden, liksom av skyddsmaterial. Jag undrar var privata vårdpersonal gömmer sig under krisen, dessa är skattefinansierade av våra skattemedel, tro inte annat. Borgarnas s.k. ”frihetsreformer” med avreglering av det mesta staten tidigare hade ansvaret för, visar att denna politik inte fungerar i kris tider och inte heller i vardagen för oss i glesbygden.

 2. läste någonstans att Backgård flög till Umeå från Luleå via Stockholm…elaka tungor påstod att han samlade poäng…kan det vara så

 3. Jag förstår inte varför flyget i Pajala går till Luleå, när det vore klart mycket större samhällsnytta, för bl.a. sjukhusbesök, att kunna flyga till Umeå.

  Nu är det ett lämpligt tillfälle att reformera för framtiden.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Kärlek över stängd gräns

Den stängda gränsen har haft stor påverkan på mångas liv vid svenskfinska gränsen, och idag startar Haparandabladet en artikelserie för att dokumentera vittnesmål från gränsstängningen. Det första vittnesmålet kommer från Olivia Lilleberg och Hussein Naseri.

Elisabeth Holmgren
Hon uppfann brevlådeshopping

När Coronapandemin var ett faktum kunde Elisabeth Holmgren, själv tillhörandes en riskgrupp, inte längre resa runt och sälja kläder. Då föddes hennes idé om brevlådeshopping.

Här är Pajalas nya ridklubb

Nu finns krafter som arbetar för att starta upp en ridklubb och åter öppna stallet samt ett ridhus. HB kan först av alla avslöja att den nya ridklubben ska heta Pajala Hästkraft.