fbpx

Bastu brann ner till grunden

Tidigt på söndagsmorgon, klockan 07.02, kom larmet till SOS om en brand i en bastubyggnad på stugområdet Hillerströms strand i Nikkala utanför Haparanda. Räddningstjänsten från Haparanda var snabbt på plats men bastun gick inte att rädda utan brann ner till grunden. Branden hade spridit sig till en sovstuga, men räddningstjänsten lyckades släcka branden och begränsa skadan.

Storstugan klarade sig oskadd och inga människor kom till skada.

Brandkåren var kvar på platsen och arbetade med eftersläckning i några timmar. De kylde ner och såg till att det inte låg och pyrde någonstans under panel och tak på sovbodan i det här fallet.

Strax efter klockan 10 lämnade räddningstjänstens två brandbilar platsen.

En stuggranne säger att han inte uppmärksammades om branden för att han kände brandlukt. Vinden låg åt andra hållet. Det var när han hörde brandbilarnas backsignaler han gick ut för att se vad som stod på.

Stuggrannen berättar att han själv råkat ut för samma missöde med nedbrunnen bastu. Han berömmer brandkåren för sin insats.

— Det här hände mig också, min bastu brann ner för två år sedan. De är så snabba och jätteduktiga. Det var de när det brann hos mig också, säger han till HB.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Bastu brann ner till grunden

  1. Gamla ruttna ute bastun verkar vara lätt antändliga. Ett förslag till Räddningstjänsten. Alla byggnader med rökrör skall besiktas, men oj det blev inte många som fick eldningstillstånd. Utryckningar=skattemedel.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.