fbpx

Bibblo fixar blind date

Lotta Johansson och Jenna Hellström har valt ut böcker som ska få gå på kärleksträff, blind date, med en bokälskare. Aktiviteten pågår på Haparandas stadsbibliotek fram till Alla hjärtans dag. Foto: Anneli Sundbom

Biblioteket i Haparanda provar ett annorlunda grepp. Under en vecka ordnar de blind date i sina lokaler – med en bok.
Stadsbiblioteket fixar träffar mellan okända, så kallad blind date, med start igår och till och med nästa onsdag. Men i stället för att tussas ihop med en okänd människa är det en okänd bok du har chans att få lära känna.
– Vi tänkte att det kunde passa bra till Alla hjärtans dag, som ett alternativ till en date med en människa, säger biblotekarien Jenna Hellström som tillsammans med läsfrämjare Lotta Johansson valt ut vilka böcker som ska få chans att gå på date med en bokälskare.
Blint val
Det går till som så att biblioteket har slagit in böcker i tidningspapper och skrivit några meningar eller ord på omslaget om vad boken handlar om. Låntagarna får välja bok med hjälp av de ledtrådarna. Vilken slags bok de valt blir en överraskning.
Om det blir några lyckade träffar som det slår gnistor om och i fall tycke uppstår återstår att se.
Återupplivat
Biblioteket har haft liknande påhitt tidigare om åren men det var ett tag sedan så de tyckte det var dags igen.
– Det är ett sätt att komma undan från att välja bok efter omslaget, säger Jenna Hellström.
– Det blir mer spännande. Det är bokstavligen en blind date, du vet inte vad du får. Det kan bli en besvikelse också, säger Lotta Johansson.
Hitta ny kärlek
Det är ett sätt att våga prova på något nytt .
– Det vore kul om någon hittar en ny favoritgenre som de annars inte hade provat, säger Lotta Johansson.
Båda tycker att det är lite pirrigt och hoppas att deras bokval ska fall biblioteksbesökarna i smaken.
Böckerna lånas precis som vanligt, streckkoden har placerats på utsidan av bokpaketet.
Chansen att gå på blind date är öppen för alla barn, unga och vuxna.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Bibblo fixar blind date

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka