fbpx

Bonuspengar för hållbart arbetsliv inom vård/omsorg

Nu ska 249 miljoner kronor fördelas till kommuner och regioner som har ansökt om ”återhämtningsbonus”.

Det var i våras som regeringen gav Socialstyrelsen i uppdrag att under innevarande år fördela statsbidrag till regioner och kommuner för insatser som bidrar till att främja ett hållbart arbetsliv för personal inom hälso- och sjukvårdsverksamhet samt socialtjänstverksamhet avseende omsorg om äldre personer.

Syftet med statsbidraget är att stärka förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för personalen inom dessa verksamheter.

Nu är det klart att 190 av landets 290 kommuner får dela på 192,8 miljoner kronor, medan 16 av 21 regioner får dela på 56,4 miljoner kronor.

Statsbidraget ska gå till kostnader för projekt som innebär att verksamheten prövar nya eller vidareutvecklar befintliga arbetsmetoder, arbetssätt eller arbetstidsmodeller för att långsiktigt stärka arbetsmiljön.

– Insatserna de ansökt om medel för har rört allt från nya sätt att planera scheman och e-learningplattformar för exempelvis arbetsrutiner till olika friskvårdsinsatser, säger Fatima Vejsel, utredare på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Haparanda och Kalix är två av de kommuner i länet som har beviljats bonuspengar, drygt 1,5 miljoner kronor respektive drygt en halvmiljon kronor.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Bonuspengar för hållbart arbetsliv inom vård/omsorg

  1. Vad bra nu har ledningen i Haparanda kommun, både politiker och tjänstemän inga fler anledningar , ursäkter och kryphål att komma med vad det gäller Klippan och arbetsmiljö problem som finns och helt vansinniga scheman.
    Ta tag i saker och lämna prestigen och makttänkande hemma. Gör något rätt och riktigt för en gångs skull. Nu har ni chansen och visa vad ni går för. Så upp till bevis.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.