fbpx

Bonuspengar för hållbart arbetsliv inom vård/omsorg

Nu ska 249 miljoner kronor fördelas till kommuner och regioner som har ansökt om ”återhämtningsbonus”.

Det var i våras som regeringen gav Socialstyrelsen i uppdrag att under innevarande år fördela statsbidrag till regioner och kommuner för insatser som bidrar till att främja ett hållbart arbetsliv för personal inom hälso- och sjukvårdsverksamhet samt socialtjänstverksamhet avseende omsorg om äldre personer.

Syftet med statsbidraget är att stärka förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för personalen inom dessa verksamheter.

Nu är det klart att 190 av landets 290 kommuner får dela på 192,8 miljoner kronor, medan 16 av 21 regioner får dela på 56,4 miljoner kronor.

Statsbidraget ska gå till kostnader för projekt som innebär att verksamheten prövar nya eller vidareutvecklar befintliga arbetsmetoder, arbetssätt eller arbetstidsmodeller för att långsiktigt stärka arbetsmiljön.

– Insatserna de ansökt om medel för har rört allt från nya sätt att planera scheman och e-learningplattformar för exempelvis arbetsrutiner till olika friskvårdsinsatser, säger Fatima Vejsel, utredare på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Haparanda och Kalix är två av de kommuner i länet som har beviljats bonuspengar, drygt 1,5 miljoner kronor respektive drygt en halvmiljon kronor.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Bonuspengar för hållbart arbetsliv inom vård/omsorg

  1. Vad bra nu har ledningen i Haparanda kommun, både politiker och tjänstemän inga fler anledningar , ursäkter och kryphål att komma med vad det gäller Klippan och arbetsmiljö problem som finns och helt vansinniga scheman.
    Ta tag i saker och lämna prestigen och makttänkande hemma. Gör något rätt och riktigt för en gångs skull. Nu har ni chansen och visa vad ni går för. Så upp till bevis.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN