fbpx

Bostadspriserna stiger mest i Norrbotten

De senaste tre månaderna har villapriserna i Norrbotten stigit med 7 procent och bostadsrättspriserna har stigit med 17 procent. I båda fallen är ökningarna störst i landet.

Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Det senaste året har priserna på bostadsrätter i Norrbotten stigit med 12 procent, medan villapriserna stigit med 15 procent. I riket som helhet är motsvarande siffror en uppgång på 8 procent för bostadsrättspriserna och en ökning med 14 procent för villapriserna. Fritidshuspriserna i Norrbotten har sjunkit med 1 procent på årsbasis, att jämföra med 15 procents ökning i landet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Bostadspriserna stiger mest i Norrbotten

  1. Det får gärna gå ner för jag har inte råd med 1.5miljoners hus med min fislön 🙂

  2. Haparanda skiljer sig på så sätt att här finns en stor mängd lediga förstahandskontrakt konstant tillgängliga. Någon andrahandsmarknad med skyhöga hyror existerar inte. Medelinkomsten ligger i absoluta botten. Mer än 1/3 av befolkningen är äldre än 67 och övervägande delen av dem bor i lägenhet, bostadsrätt, hus, som inom överskådlig tid blir lediga då vi helt enkelt inte lever för evigt. Nästa stora del av befolkningen återfinns i ålderspannet 55-66 år. Kort sagt. Torneå är i ett läge ungdomskullarna stadigt minskat och äldre ökar, de lär inte söka sig till Haparanda för en bostad. Priserna i Haparanda lär inte gå upp, de lär inom kort snarare vara på en nivå som är drygt 1/3 mot dagens och ägare av flerfamiljshus ställas inför valet att låta dem stå tomma, eller låta riva dem. Utmaningen för att förhindra detta förlopp utgörs av att lyckas finna industri och tjänsteföretag och få dem att etablera sig här i kommunen. Northvolt???!!!

  3. Sverige är verkligen ett rikt land. Varifrån kommer alla pengar? Magdalenas sedelpressar verkar gå varma. Jag hör exakt samma ord som jag hörde strax innan de förra kriserna exploderade ”-Låna pengar, det är gratis” Det borde innebära att nästa kris inte är så långt borta. Håll i hatten. Snart bär det iväg.

    • Nu är det ju inte Magdalena som har sedelpressen, utan de privatägda bankerna som med ett knapptryck i datorn skapar pengar ur tomma luften och öser ut lån så att de kan göra ännu större vinster.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger