fbpx

Bostadspriserna stiger mest i Norrbotten

De senaste tre månaderna har villapriserna i Norrbotten stigit med 7 procent och bostadsrättspriserna har stigit med 17 procent. I båda fallen är ökningarna störst i landet.

Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Det senaste året har priserna på bostadsrätter i Norrbotten stigit med 12 procent, medan villapriserna stigit med 15 procent. I riket som helhet är motsvarande siffror en uppgång på 8 procent för bostadsrättspriserna och en ökning med 14 procent för villapriserna. Fritidshuspriserna i Norrbotten har sjunkit med 1 procent på årsbasis, att jämföra med 15 procents ökning i landet.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Bostadspriserna stiger mest i Norrbotten

 1. Det får gärna gå ner för jag har inte råd med 1.5miljoners hus med min fislön 🙂

 2. Haparanda skiljer sig på så sätt att här finns en stor mängd lediga förstahandskontrakt konstant tillgängliga. Någon andrahandsmarknad med skyhöga hyror existerar inte. Medelinkomsten ligger i absoluta botten. Mer än 1/3 av befolkningen är äldre än 67 och övervägande delen av dem bor i lägenhet, bostadsrätt, hus, som inom överskådlig tid blir lediga då vi helt enkelt inte lever för evigt. Nästa stora del av befolkningen återfinns i ålderspannet 55-66 år. Kort sagt. Torneå är i ett läge ungdomskullarna stadigt minskat och äldre ökar, de lär inte söka sig till Haparanda för en bostad. Priserna i Haparanda lär inte gå upp, de lär inom kort snarare vara på en nivå som är drygt 1/3 mot dagens och ägare av flerfamiljshus ställas inför valet att låta dem stå tomma, eller låta riva dem. Utmaningen för att förhindra detta förlopp utgörs av att lyckas finna industri och tjänsteföretag och få dem att etablera sig här i kommunen. Northvolt???!!!

 3. Sverige är verkligen ett rikt land. Varifrån kommer alla pengar? Magdalenas sedelpressar verkar gå varma. Jag hör exakt samma ord som jag hörde strax innan de förra kriserna exploderade ”-Låna pengar, det är gratis” Det borde innebära att nästa kris inte är så långt borta. Håll i hatten. Snart bär det iväg.

  • Nu är det ju inte Magdalena som har sedelpressen, utan de privatägda bankerna som med ett knapptryck i datorn skapar pengar ur tomma luften och öser ut lån så att de kan göra ännu större vinster.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).