fbpx

Bybor kallar till vattenmöte

Nikkalabor kallar till möte om det otjänliga dricksvattnet.

Under torsdagens kväll kommer ett möte om dricksvatten äga rum i byagården i Nikkala. Till mötet har både tjänstemän och politiker från samtliga politiska partier som representeras i kommunfullmäktige lovat att komma.

Haparanda kommun gick den 23 oktober ut med en rekommendation om att vattenabonnenter i Nikkala ska koka dricksvattnet innan det används till dryck och matlagning. Detta då tarmbakterier har hittats i ett prov.

Kokningsrekommendationen kvarstår tills kommunen meddelar annat, och ännu under onsdagens eftermiddag har ingen annan rekommendation gått ut.

Provtagningar genomfördes under måndagen och prover skickades med expressbud till laboratoriet. Svar väntas först i slutet av veckan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Bybor kallar till vattenmöte

  1. inför valet nästa år – byt ut centern som ett landsbygds fientligt parti. allt ska privatiserats enl deras liberala politik, af. bilprovningen, vård och om sorg, dagis, fk, och dom vill sälja ut lkab till kvartalskapitalisterna när samhällsomvandlingen är klar. hoppas att gruvjänget proteserar som 1969. generalstrejk. hoppas verkligern det. men det blir så om moderaterna och sd får makten och styra.

  2. Är samma skit i salmis känns inge vidare att ducsha ens först tvätta sig sen ducsha i skitvattnet speciellt varmvattnet stinker har varit så i över två månader fått hämta vatten från haparanda hur jävla svårt ska det vara att hitta felet det är ju bra på vissa ställen i happis borde väl då gå att hitta var skiten börjar

  3. Rent vatten har alla rätt till i Sverige, även i Nikkala. Nu blev jag fundersam, vad ”kan” det beror det på. Hål och svalor som byggt bon i vattentornet, ruttet tak osv, ruttna brädor och fågelbon fulla av sprickor men har en tendens att ramla i vattentornet. Kommunen säger, ”vi tar vattenprover”. Och då blir vattnet bättre?

  4. För vissa i byn har vattnet varit sämre i över 10 år, dom som bor vid vattenledningens slut (saknar cirkulation).
    Kommunen vägrar till och med att ta vattenprover där…månne varför?

  5. Vi köper en produkt av kommunen och produkten är inte möjlig att nyttja så som den varit förut och som vi kan förvänta oss. Den är otjänlig! Det är självklart att ett prisavdrag på produkten måste kommunen ge oss. Vi kan inte betala samma avgift för vattnet som tidigare eftersom den är undermålig och varit det under en längre tid. 3 månaders avdrag på fasta avgifterna anser jag är ett minimum. Vi måste kanske föra en grupptalan mot kommunen för politikerna kommer nog inte att frivilligt ge oss kompensation.

    • Vattnet luktade mögel först sen bakterien med mkt dålig info från komunen som är drabbade.alla har ej internet.sms har ej kommit fram m.m.
      Komunen borde åtgärda felet på engång och inte bara fundera och planera.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Alla kan lära sig minnestekniker”

Biosalongen på Folkets hus i Haparanda var nästintill fullsatt i tisdags kväll då kommunen bjudit in till ”En kväll man inte glömmer”. 

Taxibolag svarar på kritik om färdtjänst

En man fick inte åka till Haparanda efter att ha varit inlagd på Kalix sjukhus. Färdtjänsten beställdes att köra till hans bostad i Korpikylä, men eftersom han inte hade nycklarna med sig ville han hoppa av i gränsstaden istället. Detta

Mörtberg (C) redo att minska sitt arvode

Efter minoritetsåterremissen i måndagens kommunfullmäktige i Övertorneå ska frågan om revidering av budgeten, med förslaget om höjd kommunalskatt, återupptas den 25 november. Kommunalrådet Tomas Mörtberg (C) uppges vara redo att gå ned i arvode. ”Jag har lämnat förslag till arbetsutskottet”,

Mörkret har inte vunnit över ljuset

Levande ljus, sång och tal om ljuset som besegrar mörkret och om sorgen som en av livets och glädjens byggstenar, var ett bärande budskap när Pajala församling under torsdagskvällen inledde Allhelgonahelgen med en minnesstund i Jarhois kapell för att minnas

Höstlov med mörker och ljus

Under vecka 44 infaller höstlovet i hela Sverige. I Övertorneå kommun anordnades många olika aktiviteter för de höstlovslediga barnen och ungdomarna. 

Chefens strävan: nära ledarskap och aktiviteter

Niklas Dahl, tillförordnad verksamhetschef på äldreboendet Hemstranden i Haparanda, lyfter vikten av aktiviteter och ett nära ledarskap. ”Alla ska ha mod att styra över sitt eget arbete”, säger han. 

Isbanor i byarna manglades på nytt

Kultur- och fritidsutskottet i Haparanda har beslutat att förvaltningen ska säkerställa att det finns åkbara isplaner även utanför tätorten. Utskottet har också beslutat att föreningsbidraget för att drifta dessa ska höjas. 

Ett kallt dopp piggar upp

Nu är säsongen för vinterbadare i Haparanda öppnad och redan första dagen tog sig flera ett dopp för kropp och själ. 

Stine fann lugnet i norr

Konstnären Stine Vuokila tröttnade på livet i storstaden och sedan tog livet henne till Tervola och sedan Torneå. Hennes färgglada verk utstrålar glädje.