fbpx

Bybor kallar till vattenmöte

Nikkalabor kallar till möte om det otjänliga dricksvattnet.

Under torsdagens kväll kommer ett möte om dricksvatten äga rum i byagården i Nikkala. Till mötet har både tjänstemän och politiker från samtliga politiska partier som representeras i kommunfullmäktige lovat att komma.

Haparanda kommun gick den 23 oktober ut med en rekommendation om att vattenabonnenter i Nikkala ska koka dricksvattnet innan det används till dryck och matlagning. Detta då tarmbakterier har hittats i ett prov.

Kokningsrekommendationen kvarstår tills kommunen meddelar annat, och ännu under onsdagens eftermiddag har ingen annan rekommendation gått ut.

Provtagningar genomfördes under måndagen och prover skickades med expressbud till laboratoriet. Svar väntas först i slutet av veckan.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Bybor kallar till vattenmöte

 1. inför valet nästa år – byt ut centern som ett landsbygds fientligt parti. allt ska privatiserats enl deras liberala politik, af. bilprovningen, vård och om sorg, dagis, fk, och dom vill sälja ut lkab till kvartalskapitalisterna när samhällsomvandlingen är klar. hoppas att gruvjänget proteserar som 1969. generalstrejk. hoppas verkligern det. men det blir så om moderaterna och sd får makten och styra.

 2. Är samma skit i salmis känns inge vidare att ducsha ens först tvätta sig sen ducsha i skitvattnet speciellt varmvattnet stinker har varit så i över två månader fått hämta vatten från haparanda hur jävla svårt ska det vara att hitta felet det är ju bra på vissa ställen i happis borde väl då gå att hitta var skiten börjar

 3. Rent vatten har alla rätt till i Sverige, även i Nikkala. Nu blev jag fundersam, vad ”kan” det beror det på. Hål och svalor som byggt bon i vattentornet, ruttet tak osv, ruttna brädor och fågelbon fulla av sprickor men har en tendens att ramla i vattentornet. Kommunen säger, ”vi tar vattenprover”. Och då blir vattnet bättre?

 4. För vissa i byn har vattnet varit sämre i över 10 år, dom som bor vid vattenledningens slut (saknar cirkulation).
  Kommunen vägrar till och med att ta vattenprover där…månne varför?

 5. Vi köper en produkt av kommunen och produkten är inte möjlig att nyttja så som den varit förut och som vi kan förvänta oss. Den är otjänlig! Det är självklart att ett prisavdrag på produkten måste kommunen ge oss. Vi kan inte betala samma avgift för vattnet som tidigare eftersom den är undermålig och varit det under en längre tid. 3 månaders avdrag på fasta avgifterna anser jag är ett minimum. Vi måste kanske föra en grupptalan mot kommunen för politikerna kommer nog inte att frivilligt ge oss kompensation.

  • Vattnet luktade mögel först sen bakterien med mkt dålig info från komunen som är drabbade.alla har ej internet.sms har ej kommit fram m.m.
   Komunen borde åtgärda felet på engång och inte bara fundera och planera.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.