fbpx

Bybor kallar till vattenmöte

Nikkalabor kallar till möte om det otjänliga dricksvattnet.

Under torsdagens kväll kommer ett möte om dricksvatten äga rum i byagården i Nikkala. Till mötet har både tjänstemän och politiker från samtliga politiska partier som representeras i kommunfullmäktige lovat att komma.

Haparanda kommun gick den 23 oktober ut med en rekommendation om att vattenabonnenter i Nikkala ska koka dricksvattnet innan det används till dryck och matlagning. Detta då tarmbakterier har hittats i ett prov.

Kokningsrekommendationen kvarstår tills kommunen meddelar annat, och ännu under onsdagens eftermiddag har ingen annan rekommendation gått ut.

Provtagningar genomfördes under måndagen och prover skickades med expressbud till laboratoriet. Svar väntas först i slutet av veckan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Bybor kallar till vattenmöte

 1. inför valet nästa år – byt ut centern som ett landsbygds fientligt parti. allt ska privatiserats enl deras liberala politik, af. bilprovningen, vård och om sorg, dagis, fk, och dom vill sälja ut lkab till kvartalskapitalisterna när samhällsomvandlingen är klar. hoppas att gruvjänget proteserar som 1969. generalstrejk. hoppas verkligern det. men det blir så om moderaterna och sd får makten och styra.

 2. Är samma skit i salmis känns inge vidare att ducsha ens först tvätta sig sen ducsha i skitvattnet speciellt varmvattnet stinker har varit så i över två månader fått hämta vatten från haparanda hur jävla svårt ska det vara att hitta felet det är ju bra på vissa ställen i happis borde väl då gå att hitta var skiten börjar

 3. Rent vatten har alla rätt till i Sverige, även i Nikkala. Nu blev jag fundersam, vad ”kan” det beror det på. Hål och svalor som byggt bon i vattentornet, ruttet tak osv, ruttna brädor och fågelbon fulla av sprickor men har en tendens att ramla i vattentornet. Kommunen säger, ”vi tar vattenprover”. Och då blir vattnet bättre?

 4. För vissa i byn har vattnet varit sämre i över 10 år, dom som bor vid vattenledningens slut (saknar cirkulation).
  Kommunen vägrar till och med att ta vattenprover där…månne varför?

 5. Vi köper en produkt av kommunen och produkten är inte möjlig att nyttja så som den varit förut och som vi kan förvänta oss. Den är otjänlig! Det är självklart att ett prisavdrag på produkten måste kommunen ge oss. Vi kan inte betala samma avgift för vattnet som tidigare eftersom den är undermålig och varit det under en längre tid. 3 månaders avdrag på fasta avgifterna anser jag är ett minimum. Vi måste kanske föra en grupptalan mot kommunen för politikerna kommer nog inte att frivilligt ge oss kompensation.

  • Vattnet luktade mögel först sen bakterien med mkt dålig info från komunen som är drabbade.alla har ej internet.sms har ej kommit fram m.m.
   Komunen borde åtgärda felet på engång och inte bara fundera och planera.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.