fbpx

Coop satsar på laddstolpar

Coop Norrbotten satsar på laddstolpar för elbilar.

”Fler snabba laddstationer i länet är ett sätt att förbättra livet för elbilsburna norrbottningar. Det här är en viktig pusselbit i den gröna omställningen”, uppger Coop Norrbotten i ett pressmeddelande.

I ett samarbete med det norrbottniska företaget kWatt ska det byggas upp fler laddstationer runt Coop-butiker i länet under de kommande åren.

– Vi ska bygga tio stationer under perioden 2022–2024. Det Coop Norrbotten och kWatt gör tillsammans kommande år skapar förutsättningar för fler att välja elbil, säger Anders Svonni, delägare av kWatt.

Under detta år får Coop-butikerna i Kiruna, Gällivare och Piteå snabbladdare. Nästa år, alltså år 2023, är turen kommen till butikerna i Haparanda, Kalix och Sävast. Och år 2024 får Boden och Arvidsjaur laddare.

Enligt etableringsplanen ska dessutom Pajala och Älvsbyn få detta år destinationsladdare.

Snabbladdare klarar vanligtvis mellan 50 kW upp till 150 kW i laddeffekt, medan destinationsladdare klarar mellan 2,3-22kW.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Konsultkarusellen fortsätter

Konsultkarusellen vid Haparanda Värmeverk har fortsatt. Kostnaderna uppgår nu till cirka elva miljoner kronor motsvarande 10,6 procent av investeringen i panna och byggnader. 300 ”skallkrav” från konsulterna och 256 sidor kontraktshandlingar gav en komplex upphandling.

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.