fbpx

Corona i Norrbotten – nästan 1.600 fall

Under måndagsförmiddagen kom Region Norrbottens uppdaterade siffror kring covid-19-läget i länet.

Sedan fredagen den 24 juli har ytterligare 13 personer konstaterats ha sjukdomen, vilket gör att totalt 1.593 personer i Norrbotten har konstaterats ha covid-19.

Just nu vårdas sex personer på sjukhus, två av dem får intensivvård. Totalt 84 personer med bekräftad covid-19 har avlidit i länet.

För vecka 29 har Region Norrbottens siffror för tornedalskommunerna inte förändrats särskilt drastiskt. Haparanda stod kvar på tio konstaterade fall medan Pajala gick från 20 fall veckan innan till 25 konstaterade fall. I Övertorneå hade 27 konstaterade fall av covid-19 registrerats, ett fall mer än veckan innan.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Corona i Norrbotten – nästan 1.600 fall

 1. Varför.Varför väller det med finländare överallt i affärer.bärskogen etc.om vi nu är så ner smittade av corona.sen skyller ni på oss om ni får corona. Nä håll er borta härifrån.och skyll inte på oss. Stäng gränsen helt. Hjortron.blåbär.kan också ha corona.

  • Bra skrivet håller med dig, såg lappi nyheterna klockan 16,05 där var det en läkare från Kemi, som skyllde på Haparanda borna. Att det skulle vara vi Svenskar som kommer med covid- 19 till Finland. Stäng gränsen mot Finland så blir det tyst på beskyllningarna….

 2. Dödlighet i Covid-19 i Sverige per födelseland per 100 000 personer:
  Finland: 145, Norge: 55, Sverige: 32. Källa: Folkhälsomyndigheten.
  FHM:s rekommendationer tycks ha varit tändvätska för vissa. Helt rätt, håll stängt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning. 

MC- och bilentusiaster njöt av våren

Gatorna i centrala Torneå fylldes av mullrandet av motorer den första maj när det var dags för den traditionella paraden för motorentusiaster. 

Majblomma hjälper barn att blomstra

HB har träffat den enda klassen i Haparanda som säljer majblommor. Barn som gärna hjälper andra barn att få en drägligare tillvaro. 

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus.