fbpx

Corona i Norrbotten – nästan 1.600 fall

Under måndagsförmiddagen kom Region Norrbottens uppdaterade siffror kring covid-19-läget i länet.

Sedan fredagen den 24 juli har ytterligare 13 personer konstaterats ha sjukdomen, vilket gör att totalt 1.593 personer i Norrbotten har konstaterats ha covid-19.

Just nu vårdas sex personer på sjukhus, två av dem får intensivvård. Totalt 84 personer med bekräftad covid-19 har avlidit i länet.

För vecka 29 har Region Norrbottens siffror för tornedalskommunerna inte förändrats särskilt drastiskt. Haparanda stod kvar på tio konstaterade fall medan Pajala gick från 20 fall veckan innan till 25 konstaterade fall. I Övertorneå hade 27 konstaterade fall av covid-19 registrerats, ett fall mer än veckan innan.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Corona i Norrbotten – nästan 1.600 fall

 1. Varför.Varför väller det med finländare överallt i affärer.bärskogen etc.om vi nu är så ner smittade av corona.sen skyller ni på oss om ni får corona. Nä håll er borta härifrån.och skyll inte på oss. Stäng gränsen helt. Hjortron.blåbär.kan också ha corona.

  • Bra skrivet håller med dig, såg lappi nyheterna klockan 16,05 där var det en läkare från Kemi, som skyllde på Haparanda borna. Att det skulle vara vi Svenskar som kommer med covid- 19 till Finland. Stäng gränsen mot Finland så blir det tyst på beskyllningarna….

 2. Dödlighet i Covid-19 i Sverige per födelseland per 100 000 personer:
  Finland: 145, Norge: 55, Sverige: 32. Källa: Folkhälsomyndigheten.
  FHM:s rekommendationer tycks ha varit tändvätska för vissa. Helt rätt, håll stängt.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.