Corona i Norrbotten – nästan 1.600 fall

Under måndagsförmiddagen kom Region Norrbottens uppdaterade siffror kring covid-19-läget i länet.

Sedan fredagen den 24 juli har ytterligare 13 personer konstaterats ha sjukdomen, vilket gör att totalt 1.593 personer i Norrbotten har konstaterats ha covid-19.

Just nu vårdas sex personer på sjukhus, två av dem får intensivvård. Totalt 84 personer med bekräftad covid-19 har avlidit i länet.

För vecka 29 har Region Norrbottens siffror för tornedalskommunerna inte förändrats särskilt drastiskt. Haparanda stod kvar på tio konstaterade fall medan Pajala gick från 20 fall veckan innan till 25 konstaterade fall. I Övertorneå hade 27 konstaterade fall av covid-19 registrerats, ett fall mer än veckan innan.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Corona i Norrbotten – nästan 1.600 fall

 1. Varför.Varför väller det med finländare överallt i affärer.bärskogen etc.om vi nu är så ner smittade av corona.sen skyller ni på oss om ni får corona. Nä håll er borta härifrån.och skyll inte på oss. Stäng gränsen helt. Hjortron.blåbär.kan också ha corona.

  • Bra skrivet håller med dig, såg lappi nyheterna klockan 16,05 där var det en läkare från Kemi, som skyllde på Haparanda borna. Att det skulle vara vi Svenskar som kommer med covid- 19 till Finland. Stäng gränsen mot Finland så blir det tyst på beskyllningarna….

 2. Dödlighet i Covid-19 i Sverige per födelseland per 100 000 personer:
  Finland: 145, Norge: 55, Sverige: 32. Källa: Folkhälsomyndigheten.
  FHM:s rekommendationer tycks ha varit tändvätska för vissa. Helt rätt, håll stängt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Gropen är till salu

Ägarbolaget till gropen, Destination Gränsstaden Fastigheter ab, hittar inga aktörer som är villiga att satsa på en etablering i Haparanda.

”Bygg inget värmeverk!”

– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Förre kommunchefens företagsgrupp rasar ihop

HAPARANDA Förre kommunchefen i Haparanda Patrik Ojas företagskoncern rasar nu fullständigt. Ytterligare fem företag har försatts i konkurs. Han drev liksom Mikael Fahlander många bolag där osäkra fordringar på andra koncernföretag räddade en i övrigt ganska tom balansräkning.

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.