fbpx

Coronaläget: 55 procent fullvaccinerade

Under helgen har 28 nya fall av covid-19 konstaterats i Norrbottens län. Fyra personer vårdas på sjukhus, varav en person vårdas på C-IVA.

Enligt regionens veckorapport för vecka 32 har totalt 284.410 vaccindoser givits till målgruppen 18 år och äldre. Av dessa har 172.169 personer fått första dosen, vilket motsvarar 84,7 procent, och 112.241 personer har fått två doser och motsvarar 55,2 procent.

Under vecka 32 hade sju fall konstaterats i Haparanda. I Pajala och Övertorneå hade noll respektive ett fall konstaterats.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Coronaläget: 55 procent fullvaccinerade

 1. Att den svenska modellen är mycket klokare håller jag definitivt inte med om. Att stoppa smittan från att komma in i landet hade varit klokt, men tyvärr agerade inte våra makthavare. I stället fick vi både ett stort antal dödsfall (rent fysisk påverkan, alltså) och utdragna restriktioner som har påverkat många människor negativt (psykisk påverkan). Eftersom dessa restriktioner inte har följts särskilt väl har ingenting vunnits och ingen ljusning finns i sikte. Så jag skulle nog säga att den svenska modellen är den allra sämsta.

 2. Samtidigt som corona skenade i Finland blev rapporteringen i HB lika med noll. Förut var det ett Utförligt diagram som sa hur dåligt det gick i tornedalen och hur bra finland skötte detta. Senast jag läste något var det visst 36 fall i Läni-pohja distrikt 19 i torneå mot 3 på svenska sidan. Taskinen någon läkare typ sa som vanligt att smittan kom från sverige som vanligt. Nu verkar finska coronan komma till sverige eller kommer den från ryssland. Kanske det är semester på redaktionen?

 3. Nu ser vi att FHM-s strategi var helt rätt, stängda gränser förlänger bara tiden för virusets framfart, det har även Finland insett nu. Deras immunitet lider svårt av svårt av misstaget en lång tid framöver.

   • Beror ju helt på hur man räknar, eller hur? Har du blivit diagnostiserad med Covid i Sverige och dagen efter omkommer i en trafikolycka då hamnar du i statistiken som ”covid-dödsfall”.

   • Min hjärnstrokedrabbade kroppshalva blev avsevärt bättre efter covidinfektionen.

   • Ett nytt fall i Nya Zealand….varpå man stänger hela landet, inklusive skolor. Jämför man med det är den svenska modellen mycket klokare, även om man kunnat göra bättre i flera fall. Under 30 döda av corona under pandemin i Nya Zealand, förmodligen mycket färre än de som dött av rökning, alkohol eller i trafiken. Vad gör dom ifall man ser en bil eller en rökare i Auckland? Stänger hela landet även för det?

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.