fbpx

Coronaläget i Norrbotten: fem nya fall

Under onsdagsmorgonen hade fem nya fall av covid-19 konstaterats i Norrbotten län, enligt de senaste siffrorna från Region Norrbotten.

Det innebär totalt 1.651 konstaterade fall av sjukdomen i länet.

Fyra personer uppges få sjukhusvård, två av dem vårdas på intensivvårdsavdelning.

Under vecka 32 testades 1.961 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion. Av dessa testades 25 personer, 1,3 procent, positivt.

Totalt har 88 personer avlidit sedan pandemins början.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Coronaläget i Norrbotten: fem nya fall

 1. I Sverige avlider 90 000 personer varje år. Sedan i juli har antalet avlidna minskat och enligt SCB har nivån hamnat under snittet, trots pandemin. Ni övriga i Norden, ta lärdom från Sveriges FHM.

  • FHM och landets styrande politiker borde ställas inför rätta så som de har misskött epidemin.

 2. Hej,
  Bra att rapportering kommer även via hbwebben. Tyvärr säger denna nivå egentligen ingenting då sveriges största län med långa avstånd är målet med rapporteringen. Vänligen detaljera något mer med tex antalet smittade ortvis

  • Vi har efterfrågat de siffrorna sedan pandemin startade. I början gick de inte att få men nu redovisas också siffrorna på kommunnivå och vi brukar ha med dem i rapporteringen, men kanske framför allt i papperstidningen.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.

Ny lärarduo i Pajala

Megan Robson och Anita Karvonen är båda nya lärare på Centralskolan i Pajala. Efter att ha bott på ett flertal platser i Sverige flyttade Anttisbördiga Anita Karvonen för två veckor sedan till Pajala. Hon och kollegan Megan Robson, från Vancouver i Kanada, ska dela på fjärdeklassarna.