fbpx

Coronasmitta konstaterats hos minst 58 bärplockare

Tidigare rapporterades det om misstänka coronasmittor vid ett bärföretag i länet. Det visar sig att åtminstone 58 bärplockare av 76 bär på covid-19.

– Ingen av de smittade är allvarligt sjuk utan flertalet har lindriga symtom, säger Jonas Hansson, biträdande smittskyddsläkare i Norrbotten.

Huruvida det handlar om deltavarianten fås svar tidigast nästa vecka.

Smittskydd och bärföretaget fortsätter arbeta med att hantera läget. Det uppges vara av vikt att på anläggningar där det finns bärplockare är uppmärksam även på mycket lindriga symtom.

– Och i så fall isolerar personen och testar för covid-19.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

13 kommentarer på “Coronasmitta konstaterats hos minst 58 bärplockare

 1. till annbritt olofsson. varför kan ni i SD:e inte erkänna era razi värderingar utan kommer med bortförklaringar. skäms du för dina värderingar som enl sd är att inte alla människor har ett lika värde. dina razi värderingar går så lågt och skyller på hörseln. hör och häpna!!! du kanske blir utesluten från partiet för ditt uttalande? eller vad tror du? haha, vad tycker du om att damlagslaget i fotboll går på knäna för att manistifiera för alla människors rätt till att vara som dom är innan varje matchs avspark? delar du som sd:e värdegrunden? jimmie törs inte säga nått. varför?

 2. till annbritt olofsson. varför kan ni i SD:e inte erkänna era razi värderingar utan kommer med bortförklaringar. skäms du för dina värderingar som enl sd är att inte alla människor har ett lika värde. dina razi värderingar går så lågt och skyller på hörseln. hör och häpna!!! du kanske blir utesluten från partiet för ditt uttalande? eller vad tror du? haha, vad tycker du om att damlagslaget i fotboll går på knäna för att manistifiera för alla människors rätt till att vara som dom är innan varje matchs avspark? delar du som sd:e värdegrunden?

 3. till fy och tvi: där satt mitt inlägg klockrent. en sd:era som du och även enl ditt svar en riktig sd-razi. men problemet är att ni inte vill höra eller läsa er sanning om era samhällsfientliga värderingar. de är skrämmande. se bara vad som nu sker i ungern,belarus, polen och turkiet som är era drömsamhällen. där törs du inte ens säga hej till nån-

 4. Palle R. tycks leva i drömmen att Finland inte har corona?! Vakna, se fakta, ni är för tillfället mer drabbade än Sverige!

 5. Kan nog vara ganska logiskt att dessa bärplockare var coronafria då dom lämnade sitt hemland och sedan blivit smittade här samt smittat sina kollegor.

 6. Förstås de kommar sjuka, när de komde till swe.Stäng gränsen totalt, inte korona till fi.

 7. Vänstern nu 13.2… vilken hycklare du är! Kvalificerat svammel som vanligt… ser du inte skogen för alla träden? I Haparanda vill majoriteten av de finländska invånarna inte ens tala svenska. Hejar man så svara de inte… bara surt blängande tillbaka är det man får. Sedan… sjukvården… de vill huvudsakligen endast ha en finsk läkare som talar finska och inte någon svensk läkare. Det förekommer på flera platser runt om i finland där de misshandlar och hotar svenskar som råkar vara i landet för att de talar svenska offentligt. Varför gnäller inte den svenska vänster på detta? Nä… därför att ni är hycklare!

 8. Dom ansvariga hävdar att dom är testade i Thailand
  men det kan inte vara med sanningen överensstämmande

 9. ang. att vissa sd:era, moderater och kd:era vill ha etniska svenska läkare som behandlar dom. vår statsminister har fördömt förfarandet. men jag noterar att högern inte har uttalat sig. varför? annars brukar lillemannen och främst razi forsell och sd:s razi snabbt uttala sig om dittan och dattan, men inte nu! fakta måste vara att dom tycker det är ok att säga nej till läkare med utländsk efternamn, hudfärg som inte är vit. skrämmande. vart är sd:s sverige på väg!!!

  • Kan ju vara så enkelt att folk vill ha en läkare som man förstår vad han säger. Försök inte se rasism överallt.

   Jag har själv varit med om att apotekspersonal varit nästan omöjlig att förstå. Det borde vara ordentliga språkkrav, i synnerhet inom vården.

  • Svar till vänstern nu…tror inte att det har med hudfärgen att göra. Antar att det är språket…man kan ha väldigt svårt att förstå läkaren. Särskilt som en äldre person kanske hör sämre.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN