fbpx

Efter Barents Center: Sju kraschade bolag

Barents Center, en miljardvision som aldrig förverkligades på annat sätt än genom storslagna arkitektritningar. Bland annat ingick förutom handelsgalleria, stora arenor och ett jättehotell, som skulle bli Haparanda/Torneås högsta byggnad. Foto: Concent

Som projektledare för Barents Center i mitten av 2010-talet var han en rubrikernas man i Haparanda. När projektet havererade lämnade han Haparanda för att fortsätta som affärsman i Stockholm. Nu har sju av tio bolag i hans senaste företagsgrupp kraschat med skulder på nära 27 miljoner kronor hos Kronofogden. De övriga tre har inte lämnat in bokslut sedan 2019.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Efter Barents Center: Sju kraschade bolag

  1. Såg i en grupp på Facebook hur ”frälsaren” anklagas för att hablåst folk på pengar under sin tid i S-holm.

    Gå gärna in och läs, helt sjuk läsning och nu är han försvunnen.

    Och denna pojk trodde S på så in i helvete.

    Bättre research nästa gång från politikerna.

  2. Mitt råd är till alla finansierer är att om motparten inte pratar mer än goja så är de så!

  3. Hej du glade ta en spade o gräv ner dig så slipper vi se dig. Inte konstigt att skatten höjs när kommunen blir blåst på miljoner!

    • Hur menar herr Kekkonen att kommunen blir blåst på miljoner?
      Försäljningen av marken resulterade i en intäkt på 48 miljoner för kommunen och att bygget inte genomfördes innebar att en hyreskostnad för kommunen på 27 miljoner årligen aldrig uppstod.
      Ser i mina ögon mer ut som att kommunen gjorde en ekonomisk vinst på Fahlanders fantasier.

      • Knapsu. Hur får du 48 plus?

        Kommunen lånade 2013 28 miljoner till att köpa tillbaka tomten av Akelius för att kunna säja den igen i en anbudsteater till Fahlander/Lindqvist för 48. Ta bort lånet, åratal av allt BC relaterat svammel och arvoden samt kostnader för konsulter, jurister, ombud och allt vad de kallat sig. Sen övrig aktivitet i dess spår av fastighets affärer, avstannade underhåll och satsningar.

        Att påstå Haparanda tjänat nåt på BC är ”en förbannad lögn” som Palme skulle uttryckt det. Men visst, vi var iofs med i tv och otaliga tidningsartiklar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Alla kan lära sig minnestekniker”

Biosalongen på Folkets hus i Haparanda var nästintill fullsatt i tisdags kväll då kommunen bjudit in till ”En kväll man inte glömmer”. 

Taxibolag svarar på kritik om färdtjänst

En man fick inte åka till Haparanda efter att ha varit inlagd på Kalix sjukhus. Färdtjänsten beställdes att köra till hans bostad i Korpikylä, men eftersom han inte hade nycklarna med sig ville han hoppa av i gränsstaden istället. Detta

Mörtberg (C) redo att minska sitt arvode

Efter minoritetsåterremissen i måndagens kommunfullmäktige i Övertorneå ska frågan om revidering av budgeten, med förslaget om höjd kommunalskatt, återupptas den 25 november. Kommunalrådet Tomas Mörtberg (C) uppges vara redo att gå ned i arvode. ”Jag har lämnat förslag till arbetsutskottet”,

Mörkret har inte vunnit över ljuset

Levande ljus, sång och tal om ljuset som besegrar mörkret och om sorgen som en av livets och glädjens byggstenar, var ett bärande budskap när Pajala församling under torsdagskvällen inledde Allhelgonahelgen med en minnesstund i Jarhois kapell för att minnas

Höstlov med mörker och ljus

Under vecka 44 infaller höstlovet i hela Sverige. I Övertorneå kommun anordnades många olika aktiviteter för de höstlovslediga barnen och ungdomarna. 

Chefens strävan: nära ledarskap och aktiviteter

Niklas Dahl, tillförordnad verksamhetschef på äldreboendet Hemstranden i Haparanda, lyfter vikten av aktiviteter och ett nära ledarskap. ”Alla ska ha mod att styra över sitt eget arbete”, säger han. 

Isbanor i byarna manglades på nytt

Kultur- och fritidsutskottet i Haparanda har beslutat att förvaltningen ska säkerställa att det finns åkbara isplaner även utanför tätorten. Utskottet har också beslutat att föreningsbidraget för att drifta dessa ska höjas. 

Ett kallt dopp piggar upp

Nu är säsongen för vinterbadare i Haparanda öppnad och redan första dagen tog sig flera ett dopp för kropp och själ. 

Stine fann lugnet i norr

Konstnären Stine Vuokila tröttnade på livet i storstaden och sedan tog livet henne till Tervola och sedan Torneå. Hennes färgglada verk utstrålar glädje.