fbpx

Efter Barents Center: Sju kraschade bolag

Barents Center, en miljardvision som aldrig förverkligades på annat sätt än genom storslagna arkitektritningar. Bland annat ingick förutom handelsgalleria, stora arenor och ett jättehotell, som skulle bli Haparanda/Torneås högsta byggnad. Foto: Concent

Som projektledare för Barents Center i mitten av 2010-talet var han en rubrikernas man i Haparanda. När projektet havererade lämnade han Haparanda för att fortsätta som affärsman i Stockholm. Nu har sju av tio bolag i hans senaste företagsgrupp kraschat med skulder på nära 27 miljoner kronor hos Kronofogden. De övriga tre har inte lämnat in bokslut sedan 2019.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Efter Barents Center: Sju kraschade bolag

 1. Såg i en grupp på Facebook hur ”frälsaren” anklagas för att hablåst folk på pengar under sin tid i S-holm.

  Gå gärna in och läs, helt sjuk läsning och nu är han försvunnen.

  Och denna pojk trodde S på så in i helvete.

  Bättre research nästa gång från politikerna.

 2. Mitt råd är till alla finansierer är att om motparten inte pratar mer än goja så är de så!

 3. Hej du glade ta en spade o gräv ner dig så slipper vi se dig. Inte konstigt att skatten höjs när kommunen blir blåst på miljoner!

  • Hur menar herr Kekkonen att kommunen blir blåst på miljoner?
   Försäljningen av marken resulterade i en intäkt på 48 miljoner för kommunen och att bygget inte genomfördes innebar att en hyreskostnad för kommunen på 27 miljoner årligen aldrig uppstod.
   Ser i mina ögon mer ut som att kommunen gjorde en ekonomisk vinst på Fahlanders fantasier.

   • Knapsu. Hur får du 48 plus?

    Kommunen lånade 2013 28 miljoner till att köpa tillbaka tomten av Akelius för att kunna säja den igen i en anbudsteater till Fahlander/Lindqvist för 48. Ta bort lånet, åratal av allt BC relaterat svammel och arvoden samt kostnader för konsulter, jurister, ombud och allt vad de kallat sig. Sen övrig aktivitet i dess spår av fastighets affärer, avstannade underhåll och satsningar.

    Att påstå Haparanda tjänat nåt på BC är ”en förbannad lögn” som Palme skulle uttryckt det. Men visst, vi var iofs med i tv och otaliga tidningsartiklar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.