fbpx

Efter Barents Center: Sju kraschade bolag

Barents Center, en miljardvision som aldrig förverkligades på annat sätt än genom storslagna arkitektritningar. Bland annat ingick förutom handelsgalleria, stora arenor och ett jättehotell, som skulle bli Haparanda/Torneås högsta byggnad. Foto: Concent

Som projektledare för Barents Center i mitten av 2010-talet var han en rubrikernas man i Haparanda. När projektet havererade lämnade han Haparanda för att fortsätta som affärsman i Stockholm. Nu har sju av tio bolag i hans senaste företagsgrupp kraschat med skulder på nära 27 miljoner kronor hos Kronofogden. De övriga tre har inte lämnat in bokslut sedan 2019.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

8 kommentarer på “Efter Barents Center: Sju kraschade bolag

  1. Såg i en grupp på Facebook hur ”frälsaren” anklagas för att hablåst folk på pengar under sin tid i S-holm.

    Gå gärna in och läs, helt sjuk läsning och nu är han försvunnen.

    Och denna pojk trodde S på så in i helvete.

    Bättre research nästa gång från politikerna.

  2. Mitt råd är till alla finansierer är att om motparten inte pratar mer än goja så är de så!

  3. Hej du glade ta en spade o gräv ner dig så slipper vi se dig. Inte konstigt att skatten höjs när kommunen blir blåst på miljoner!

    • Hur menar herr Kekkonen att kommunen blir blåst på miljoner?
      Försäljningen av marken resulterade i en intäkt på 48 miljoner för kommunen och att bygget inte genomfördes innebar att en hyreskostnad för kommunen på 27 miljoner årligen aldrig uppstod.
      Ser i mina ögon mer ut som att kommunen gjorde en ekonomisk vinst på Fahlanders fantasier.

      • Knapsu. Hur får du 48 plus?

        Kommunen lånade 2013 28 miljoner till att köpa tillbaka tomten av Akelius för att kunna säja den igen i en anbudsteater till Fahlander/Lindqvist för 48. Ta bort lånet, åratal av allt BC relaterat svammel och arvoden samt kostnader för konsulter, jurister, ombud och allt vad de kallat sig. Sen övrig aktivitet i dess spår av fastighets affärer, avstannade underhåll och satsningar.

        Att påstå Haparanda tjänat nåt på BC är ”en förbannad lögn” som Palme skulle uttryckt det. Men visst, vi var iofs med i tv och otaliga tidningsartiklar.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare.