fbpx

Elva nya coronafall i länet

Sedan torsdagen har elva nya fall av covid-19 konstaterats i Norrbotten, enligt Region Norrbottens senaste siffror.

Totalt uppges nu 1.544 personer konstaterats vara smittade. Tio personer vårdas på sjukhus, varav fyra får intensivvård.

I länet har totalt 77 personer avlidit sedan utbrottets början.

Under vecka 28 testades 3.589 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion. Av dessa testades 110 personer, 3,1  procent, positivt.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

7 kommentarer på “Elva nya coronafall i länet

 1. Snälla Fundersam, var har du hittat din snedvridna information? Coronafall i Norrbotten 1554, i finska Lappland ( med Kemi, Torneå och alla andra Lapplands kommuner) 227. Avlidna inom detta område 4. I Norrbotten 77. Sluta fabulera och hitta på.

 2. Ett märkligt typiskt finskt agerande mot storebror av den finska regeringen som inte förstår hur det fungerar i tornedalen.
  Dessutom är det fler smittade i norra Finland än i norra Sverige så problemet finns till större del där än här.

 3. Är väl alla hundratals svensskregistrerade bilar som bidrar med sitt. Konstigt att man vill komma över hit till Finland och riskera sitt och andras liv och hälsa för sprit och korv

  • Men att många finnar vågar åka hit till Sverige för lite snus, öl, vin, bensin och nåt annat som jag vet inte vad dom köper(brukar se att finnar har lite mat i påsarna), fiskar lax, semestrar( sett flera finska husbilar o andra finskregistrerade bilar här) o tydligen vill hämta lite corona härifrån 🙈😄

  • Mer konstigt att finnarna vill komma till Sverige med tanke på smittspridningen här.
   Finnarna borde inte få komma hit. Nej, stäng gränserna.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka