fbpx

Familjerna hejar fram Norrbotten på plats

Det är bara timmar kvar till nedsläpp i i TV-puckfinalen 2022 i Umeå Winpos arena, det allsvenska laget Björklövens hemmahall.

Med sina tre spelare är Haparanda den ort som har näst flest representater efter Luleå – fler än orter som Boden, Piteå och Kalix.

–  Det är stort att vi är näst största klubben med tre spelare, säger Jari Tammilehto, pappa till Vilmer Tammilehto, en av Haparandas TV-puckspelare, när HB når honom per telefon under förmiddagen.

Hur känns det?

–Det är både spännande, nervöst och förväntansfullt för oss familjer.

Vad tror du om deras chanser?

– Motståndarna har varit favoriter hela tiden. Men vi har slagit ut dem. Ingen har trott på Norrbotten utom de själva. Kommentatorerna i semifinalmatchen sa att vi inte hade en chans mot Stockholm Nord. Men de fick fel. Grabbarn har gjort väldiga laginsatser och vi har en målvakt som är magisk. Vi har inte släppt in ett enda mål. Vi har alla chanser att vinna, säger Jari Tammilehto.

Han summerar att de har bra försvarsspel, bra målvakt och bra spets med många som kan göra mål och avgöra matchen.

Nu när de är i final.

Hans son centern och lagkaptenen Vilmer Tammilehto hann bara spela en minut i kvartsfinalen i fredags innan han blev skadad och fick kliva av isen.
Det blev färd till sjukhuset i stället. Efter fyra timmar på akuten visade röntgenbilderna att nyckelbenet var av. Det beskedet innebär att det var färdigspelat i TV-pucken för Vilmer Tammilehto. I stället för finalmatcher väntar sex veckors rehabilitering. Självklart surt.

– Det är så otroligt så det borde inte kunna hända, det var en helt vanlig tackling, men det hände. Men nu är Vilmer med i båset och stöttar sina lagkamrater och hjälper tränarna, säger Jari Tammilehto.

Vad killarna tänker vet han inte även om han träffat Vilmer på morgonen för att titta till skadan.

– De är fåordiga och är med laget hela tiden Grabbarna har nog inte fattat själva ännu vad de har ställt till med. De är så inne i sin bubbla, säger pappa Tammilehto.

Haparandakillarna har familjen, mammor, pappor och syskon, med på plats i Umeå för att heja fram Norrbotten – till det som kan bli den första segern i TV-pucken för Norrbottens del på 37 år.

– Vi hade tur och fick nästan hemmaplan nu när TV-pucken spelas i Västerbotten, säger Jari Tammilehto.

Haparandaspelarna på isen är nummer 20 vänsterforwarden Elias Brännmark och nummer 17 högerforwarden Ville Ojala.

15.15 släpps pucken. Två gånger 20 minuter och sedan vet vi.

Blir det Stockholm Syd om tar hem pokalen eller ska underdogen Norrbotten knipa segern.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Familjerna hejar fram Norrbotten på plats

  1. Grymt bra jobbat Norrbotten! Har sett alla matcher i slutspelet, vilken imponerande lagmaskin! Fortsätt på samma sätt så får vi se hur långt det räcker! Hälsningar Sami från Göteborg

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.