fbpx

Familjerna hejar fram Norrbotten på plats

Det är bara timmar kvar till nedsläpp i i TV-puckfinalen 2022 i Umeå Winpos arena, det allsvenska laget Björklövens hemmahall.

Med sina tre spelare är Haparanda den ort som har näst flest representater efter Luleå – fler än orter som Boden, Piteå och Kalix.

–  Det är stort att vi är näst största klubben med tre spelare, säger Jari Tammilehto, pappa till Vilmer Tammilehto, en av Haparandas TV-puckspelare, när HB når honom per telefon under förmiddagen.

Hur känns det?

–Det är både spännande, nervöst och förväntansfullt för oss familjer.

Vad tror du om deras chanser?

– Motståndarna har varit favoriter hela tiden. Men vi har slagit ut dem. Ingen har trott på Norrbotten utom de själva. Kommentatorerna i semifinalmatchen sa att vi inte hade en chans mot Stockholm Nord. Men de fick fel. Grabbarn har gjort väldiga laginsatser och vi har en målvakt som är magisk. Vi har inte släppt in ett enda mål. Vi har alla chanser att vinna, säger Jari Tammilehto.

Han summerar att de har bra försvarsspel, bra målvakt och bra spets med många som kan göra mål och avgöra matchen.

Nu när de är i final.

Hans son centern och lagkaptenen Vilmer Tammilehto hann bara spela en minut i kvartsfinalen i fredags innan han blev skadad och fick kliva av isen.
Det blev färd till sjukhuset i stället. Efter fyra timmar på akuten visade röntgenbilderna att nyckelbenet var av. Det beskedet innebär att det var färdigspelat i TV-pucken för Vilmer Tammilehto. I stället för finalmatcher väntar sex veckors rehabilitering. Självklart surt.

– Det är så otroligt så det borde inte kunna hända, det var en helt vanlig tackling, men det hände. Men nu är Vilmer med i båset och stöttar sina lagkamrater och hjälper tränarna, säger Jari Tammilehto.

Vad killarna tänker vet han inte även om han träffat Vilmer på morgonen för att titta till skadan.

– De är fåordiga och är med laget hela tiden Grabbarna har nog inte fattat själva ännu vad de har ställt till med. De är så inne i sin bubbla, säger pappa Tammilehto.

Haparandakillarna har familjen, mammor, pappor och syskon, med på plats i Umeå för att heja fram Norrbotten – till det som kan bli den första segern i TV-pucken för Norrbottens del på 37 år.

– Vi hade tur och fick nästan hemmaplan nu när TV-pucken spelas i Västerbotten, säger Jari Tammilehto.

Haparandaspelarna på isen är nummer 20 vänsterforwarden Elias Brännmark och nummer 17 högerforwarden Ville Ojala.

15.15 släpps pucken. Två gånger 20 minuter och sedan vet vi.

Blir det Stockholm Syd om tar hem pokalen eller ska underdogen Norrbotten knipa segern.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Familjerna hejar fram Norrbotten på plats

  1. Grymt bra jobbat Norrbotten! Har sett alla matcher i slutspelet, vilken imponerande lagmaskin! Fortsätt på samma sätt så får vi se hur långt det räcker! Hälsningar Sami från Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Döda” Northland-aktier kan ge återvunna pengar

De som äger Northland-aktier och andra värdepapper köpta under en viss period kan få återvinning på sina ”döda” aktier. Två före detta Northland-chefer har gått med på att betala skadestånd på 80 miljoner kronor till före detta aktieägare, även i Tornedalen.

Haparandatrion som säkrade guldet

Norrbotten vann en historisk TV-puckseger i finalmatchen mot Stockholm Syd. Haparandaspelaren och lagkaptenen Vilmer Tammilehto, som brutit nyckelbenet, fick hjälp av sin lagkamrat att lyfta TV-puckspokalen som är för tung för en hand.

Kulturell orgie i hippt polcirkelland

Tornedalsteaterns multiföreställning Pohjoinen-Davvi-Nord får publiken att häpna. Det är en minst sagt flexibel ensemble som löser upp tidsplan och identitetslager.