fbpx

Fängelse och utvisning för snussmugglare

Det blev fängelse i ett år och utvisning för den man som åtalats för grov snussmuggling och grovt penningtvättsbrott.

När mannen, som är i 40-årsåldern, kontrollerades av tullen i Haparanda den 15 februari uppdagades att han hade på sig en större mängd kontanter förpackade i olika buntar i plastpåsar, nämligen 71.895 euro, vilket motsvarar 815.000 kronor.

Misstanke om grovt penningtvättsbrott uppstod varpå mannen greps av polisen.

Utredningen har sedan visat att mannen tidigare hade köpt snus från olika butiker i Haparanda för ett belopp av totalt 640.747 kronor. Snuset fördes över till Finland med bil och släp – utan tullbehandling.

Som bevisning har åklagaren åberopat bland annat foton på kvitton i mannens mobiltelefon.

Haparanda tingsrätt har beslutat att de beslagtanga kontanterna ska förklaras förverkade, och att beslaget ska bestå. Mannen får alltså inte tillbaka pengarna.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Fängelse och utvisning för snussmugglare

  1. Nog är det här landet härligt!! Rånare våldtäktmännen mm…utvisas inte från landet men om snus smuggling.. det verkar vara rättvisa…

    • Vad säger att han är finsk medborgare? Svt hade bilder på whatsappmeddelandena, språket där var spanska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.