fbpx

Fängelse och utvisning för snussmugglare

Det blev fängelse i ett år och utvisning för den man som åtalats för grov snussmuggling och grovt penningtvättsbrott.

När mannen, som är i 40-årsåldern, kontrollerades av tullen i Haparanda den 15 februari uppdagades att han hade på sig en större mängd kontanter förpackade i olika buntar i plastpåsar, nämligen 71.895 euro, vilket motsvarar 815.000 kronor.

Misstanke om grovt penningtvättsbrott uppstod varpå mannen greps av polisen.

Utredningen har sedan visat att mannen tidigare hade köpt snus från olika butiker i Haparanda för ett belopp av totalt 640.747 kronor. Snuset fördes över till Finland med bil och släp – utan tullbehandling.

Som bevisning har åklagaren åberopat bland annat foton på kvitton i mannens mobiltelefon.

Haparanda tingsrätt har beslutat att de beslagtanga kontanterna ska förklaras förverkade, och att beslaget ska bestå. Mannen får alltså inte tillbaka pengarna.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Fängelse och utvisning för snussmugglare

  1. Nog är det här landet härligt!! Rånare våldtäktmännen mm…utvisas inte från landet men om snus smuggling.. det verkar vara rättvisa…

  2. Brukar man utvisa finska medborgare från Sverige, det är väl rätt så ovanligt

    • Vad säger att han är finsk medborgare? Svt hade bilder på whatsappmeddelandena, språket där var spanska

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka