fbpx

Fick svetsa en lysande glob till torget

Kurt Gustafsson på Resursverkstaden har fått skapa istället för laga. Foto: Eva Spiik

Från och med nästa vecka ska en svetsad ljusglob smycka torget i Haparanda.

Den ljussatta globen är tre meter i diameter och har tillverkats av tusenkonstnären Kurt Gustafsson, som jobbar på Resursverkstaden i Haparanda.

– Jag blev överväldigad när jag fick uppdraget. Det är inget stort jobb i sig, men det är stort för mig eftersom det är första gången jag har fått göra någon utsmyckning, säger Gustafsson till Haparandabladet och berättar att han tidigare har varit resemontör med uppdrag i hela norra Sverige.

– Men jag hoppas få fler sådana här uppdrag, säger Gustafsson och berättar att han i vanliga fall lagar kommunens maskiner/grejer eller jobbar på träsida.

Inne i globen har han monterat en Haparandaskylt och en bänk. Kanske är tanken att de som vill ha ljusa idéer kan slå sig ner en stund.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Fick svetsa en lysande glob till torget

  1. Vad roligt då lokala förmågor får vara med och smycka staden,
    hoppas bara på att det får ett bestående lokalt konstverk

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.