fbpx

Vi är stolta över Resursverkstaden!

Resursverkstaden är en viktig del av kommunens verksamhet och har hjälpt många från arbetslöshet och utanförskap till ett arbete och inkludering i samhället. Här får du meningsfulla uppgifter där du kan utvecklas.

Personalen gör ett fantastiskt arbete som synliggörs alldeles för lite, även i kommunala sammanhang.

Visste du att.. de tvättar kommunens bilar i lokaler som skulle kunna vara både större och bättre.

Visste du att.. du kan lämna in möbler, så lagas de och målas eller kläs om.

Visste du att.. många med försörjningsstöd har kunnat gå från försörjningsstöd till ett arbete.

Visste du att.. de har uppsökande verksamhet till dem som inte haft arbete eller inte gått till skolan.

Visste du att.. nyanlända har en möjlighet att jobba här även om de inte kan språket så bra. Men du lär dig bättre tillsammans med andra om du har ett jobb, sedan är målet att komma ut på arbetsmarknaden.

Visste du att.. Resursverkstaden har haft hand om blomplanteringar och gräsklippning i kommunen många år.

Visste du att.. det jobbar mellan 25–50 personer i verksamheten.

Visste du att.. träavdelningen gör emballage till PipeLife som är en stor plaströrsfabrik. De har även gjort träbänkar och odlingslådor till försäljning.

Varje människa som får komma från utanförskap till ett arbete och får en egen inkomst är mycket värt för denne men även för samhället.

Resursverkstaden borde synliggöras och lyftas upp ännu mer.

Om du inte besökt Resursverkstaden så gör det!

Du kommer att bli överraskad av en trevlig arbetsplats med fantastisk arbetsledning.

Kristdemokraterna Haparanda

Marita Wikberg

Tamara Grenevall

Lars-Erik Wikberg

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

25 kommentarer på “Vi är stolta över Resursverkstaden!

 1. Chefen kör lastbilen medan 4 st tömmer hundlatriner, annat var det på Tjabos tid,2 hjulstraktor släpvagn fixade hela innerstan ensam.

 2. Kd är i grunden ett högernationalistiskt parti som vurmar för tex amichs folket i sattajärvi där dom flesta familjer har minst 7 till 10 barn som lever på bidrag i detta fall barnbidraget. kvinnan stanna vid din läst – alltså köket. och barnen gifter sig med liknande amisch från svenktalande delarna av finland. de är fakta. sattajärvi är ju ett samhälle i samhället och lever på våra skattepengar. de är också fakta. har en egen kyrka som inte tillåter en kvinnlig präst. tillåter inte abort överhuvudtaget. sån är lestaduismen. skrämmande i dagens sverige.

  • Sverige stavas med stort S. Texten var mest rappakalja och handlade väldigt lite om den ovanstående texten.

 3. All personal inom den kommunala verksamheten som omfattar social och vård bör lyftas och synliggöras.
  Alla gör ett helt otroligt bra arbete.
  Men får sällan eller jag skulle vilja säga aldrig den uppskattning som dem förtjänar.
  Det bör också märkas i hur mycket man satsar på dessa verksamheter vad det gäller schema, personal, arbetsmiljö och framförallt pengar.
  Vad mer har KD i Haparanda tänkt satsa på.
  Vore intressant att veta hur deras agenda ser ut framåt. Det är ju val i september.

  • Ursäkta men hur många veckor ska denna artikel ligga här?! Det finns betydligt mer intressant att kommentera. Men det tar ni inte in….

   • Tror att du inte riktigt har uppfattat hur presentationen på HBwebben fungerar. När det gäller nyhetsartiklar så ”knuffas” hela tiden den äldsta nyhetsartikeln ner när nya kommer in. Detsamma gäller för opinionsartiklar, när en ny opinionsartikel publiceras så knuffas föregående opinionsartikel ner.
    Det handlar om att det är skillnad på nyhetsartiklar och opinionsartiklar(insändare)

 4. Det verkar var en och samma som skriver flertalet inlägg på denna sida. Samma tema. Det är väl bra att resursverkstaden finns, behovet finns för sådan verksamhet.

  • Ja, det verkar vara en bra verksamhet. Roligt med positiva artiklar också.

 5. När har KD värnat om det svaga i samhället! Varje gång det varit i regeringsställning har det finansierat skattesänkningar med neddragningar i våra socialförsäkringar som sjukpenning, A-kassa etc. Reformen Resurs-verkstad i Sverige infördes av Sossarna redan på 90-talet!

  • ”Neddragningar i våra socialförsäkringar” är ju skitsnack. De var väl med om att införa förlängd föräldraledighet ända upp till tre års ålder med skyddad anställning/SGI.

 6. Pinsamt av KD att försöka ta åt sig äran för resursverkstan! Alla vet vilkas förtjänst det är att vi har resursverkstan (och för de som inte vet: Det är inte KD:s förtjänst iaf)

 7. Om Resursverkstaden sköter kommunens gräsklippning så bör de ju åka ut och klippa alla grönområden i Marielund som de struntat att klippa i åratal! Vi ser fram emot att se gräset klippas.

 8. Kanske Kd med sina högervänner skulle ha sett till att ha varit stolta över dom vansinniga schemor man har fixat inom vård och omsorg, så kanske man skulle ha full bemanning inom verksamheterna? nu räknas bara antal händer men inte kompetensen!

 9. Är resursverkstaden nåt som KD Haparanda har ordnat ?Är det dom som ska ha ”berömmet” för det ?
  Eller är det som vanligt att ”höger” sidan tar åt sig äran för saker som är bra och allt som är dåligt är ”vänster” sidans fel.

  • Vad är det fr svamlig kommentar?! KD säger inget om att der som är bra är KD:s förtjänst.

   • Varför tror du att de undertecknar med sin partibeteckning?
    Det gäller att läsa mellan raderna ibland.

 10. Utlokalisera Resursverkstaden.
  Regeringen och dess mittenpolitik har med bredbandsutbyggnaden gjort hela kommunen till digitalt centrum, dataterminaler med bredband fungerar lika överallt. Odemokratiska utbrytarpartier vägrar att godkänna nymodigheten och fortsätter att förespråka centraliseringar, tvärt emot vad Regering och riksdag avser med sin bredbandssatsning. Barnen och företagarna lider mest av utbrytarnas avgrunds politik.
  För och råda bot på det kan myndigheterna tvingas till kommun sammanslagning. Pajala och Övertorneå ligger risigt till och är i akut behov av politiskt stöd utifrån.
  Obs! Se till att era valsedlar innehåller hela partibeteckningen, och framför allt, värna om hela din kommuns överlevnad!

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka