fbpx

Majoriteten i Pajala kommun står enad bakom Ulrica Hammarström

Ulrica Hammarström är en person som tänker först och talar sen. Ulrica är en förebild genom att hålla en god samtalston där hon väljer konstruktiv dialog istället för konfrontation.

På kort tid har Ulrica Hammarström gått från att vara en samhällsengagerad medborgare till att fullt ut axla rollen som kommunens ledande politiska företrädare.

Hammarström har under fyra års hårt och strävsamt arbete vunnit stor respekt och tillit bland medborgarna. Det har resulterat i att hon fått fortsatt förtroende att leda Pajala kommun även denna mandatperiod.

Som ledare för den politiska majoriteten har Ulrica Hammarström satt laget före jaget genom att vara lojal mot partikamrater och hålla ingångna avtal med samarbetspartierna.

Vi ledande företrädare för samtliga fem ingående partier i majoritetskoalitionen i Pajala kommun har därför fortsatt ett stort förtroende för Ulrica Hammarström som kommunalråd tillika kommunstyrelsens ordförande.

Kjell-Åke Nedlund
(S) Ordförande Pajala Arbetarekommun
Peter Ericsson
(KD) Kommunstyrelsens vice ordförande
Anita Sköld
(M) Gruppledare kommunfullmäktige
Roger Uusitalo
(C) Gruppledare kommunfullmäktige
Lennart Ojanlatva
(SJVP) Gruppledare kommunfullmäktige

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “Majoriteten i Pajala kommun står enad bakom Ulrica Hammarström

 1. Har lyssnat på kommunfullmäktige i Pajala. Vilken låg nivå. S visar sin okunnighet, KD och C blir bara tröttsamt att lyssna på. Deras huvudbudskap är, vi ska vara sams och positiva trots att inget händer i kommunen. Har ni inget annat att komma. Ni som leder, släpp fram Anita Sköld, hon verkar vara en driven och kunnig person. Ta fram dem som kan göra förändring, finns det ingen i de ledande partierna så är det väl ändå dags för samarbete med oppositionen.

 2. Majoriteten står enade om Ulrika Hammarström?? Nja de är väl inte riktigt sant. Inte iallafall ute i verkligheten i byarna.

 3. Tack Rune för din åsikt om Ulrika för det har även jag upplevt,har flyttat tillbaka till Pajala för 40 år sen och aldrig sett en sån kommunalråd när man möter henne på samhället, men de mindre viktigt än försöka utveckla kommunen men de klarar våra politiker ej heller av,,vi borde nog sett till och ha Jonny Lantto i topp, jag rösta nog fel som många andra.

 4. Hammarström har ju nu i två mandatperioder pratat om att hela kommunen ska leva ? Hmm har de hänt något ? Nej.

 5. Håller med ”Fakta”. Man säger att Regeringen styr Sverige. Med vilket mandat från svenska folket från valet 2022?!

 6. Håller med Pipercub, man överger ideologin och värderingar att samarbeta med dessa små högerpartier. På riksplanet har vi en regering som säger sig ha mandat från svenska folket att bedriva deras politik? 29 % är stödet av folket och märk väl att stödet minskade för samtliga med 2,6%, störst nedgång för KD med 1,0 %, M med 0,7 %, L med 0,9%!! Frågan är, vilket mandat och stöd har regeringen från folket för deras politik? Mandatet för regeringens existens kommer från SD som ökade med 3,0 % till 20,5 %!

 7. Pajalas enda socialdemokratiska parti är i knäet på borgarpartier eller högern som man säger i Tornedalen. Förut hade man samarbete med vänstern men nu är det tydligen högerpartier som gäller. Inga visioner så långt som man kan se än så länge. Skrämmande utveckling!

 8. Jag misstänker att Hammarström har fullt upp med att hålla Pajala kommuns näsa över vattenytan. Det dilemmat delar hon med många kommunalråd som verkar i glesbygd. Se befolkningsutvecklingen från 1950 och till idag så förstår var och en att problemet är gigantiskt i Pajala. Hammarström har nog inte tid att gå på galor eller synas överallt. Ibland är det bättre att verka i det tysta. Det skapar mer förtroende.

 9. Hon har ju ingen respekt för sina väljare. Hon hälsar ju inte tillbaka fast kommunmedborgare hälsar. Bara näsan i vädret. Hade det regnat hade hon drunknat.

 10. Det är bara det att hon är helt osynlig Hammarström. Har hon överhuvudtaget ledaregenskaper. Trodde under första mandatperioden att det berodde på oerfarenhet, men nu har hon snart haft fem år på sig att visa vad hennes parti vill. Vill dom något överhuvudtaget

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.