fbpx

Finland tillåter inresa från Sverige

Från och med lördagen den 19:e september lättar Finland på restriktioner för resenärer från vissa länder.

Detta gäller länder med färre än 25 konstaterade coronafall per 100.000 invånare inom de senaste två veckorna.

En av dessa länder är Sverige. Det betyder att svenska resenärer kan åka till Finland utan rekommendation om egen karantän i två veckor.

Regeringen informerar mer under fredagens förmiddag.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

21 kommentarer på “Finland tillåter inresa från Sverige

 1. Nu blir nog finska corona-statistiken mer sanningsenlig, när det blir öppet finns det ingen anledning att mörka.

 2. Håller med ”opservera”. Har själv bestämt mig för att inte handla i Finland så som jag gjorde förut. Vi svenskar har i vissa fall behandlats som pestsmittade av finnarna, när vi varit ute i samhället. Men finnarna själv är dåliga på hålla avstånd när dom handlar i svenska livsmedelsaffärer. Om vi är så pestsmittade, varför kommer dom och handlar på svenska sidan? Nä, nu är det slut med shoppandet på finska sidan för min del ! Tack för mig!

 3. Jag har inte besökt Finland sen februari fast jag bor nära gränsen och kommer inte och åka till Finland så länge det finns beväpnad militär vid gränsen. Nog är det tur att man bor på rätt sida om snusgränsen. Finska regeringen med dom gröna Mari Ohisalo i spetsen har gjort stor skada som det tar lång tid att återställa förtroendet här vid gränsen för all den skadliga ljug enhet som dom har framfört under sex månader om att vi i Sverige alla skulle vara smittade av corona. Sanningen är nog att finska regeringen blev rädda för att förlora all turistverksamhet i Norra Finland med uteblivna intäkter och konkurs och förlorade euron och arbetslöshet. Sent kommer sanningen fram.

 4. Kommer inte att bli nån skillnad på inresa från Haparanda över till Torneå, samma kontroll vid gränsen som tidigare.
  Det är ju bara det här som är skillnaden ”Det betyder att svenska resenärer kan åka till Finland utan rekommendation om egen karantän i två veckor”

 5. Dåligt beslut. Nu alla svenskar kommer köpa sprit och korv i Torneå och corona kommer här också.

  • Finnarna har ju sprungit hela pandemin och köpt öl och snus i Sverige så det blir nog ingen större skillnad ska du se.

  • Korv möjligen men inte då varken sprit, öl, vin eller whiskey. Allt är billigare i Sverige

  • Ja nu passar det öppna gränsen när Corona ökar lavinartat i Finland. Men nej tack.vi klarar oss eventuellt är det vi som stänger gränsen. Det är i nöden som vännerna prövas.

   • Hade jag fått bestämma så skulle Sverige ha stängt ned gränser och annat redan i våras.
    Sveriges styrande globalister lär tyvärr inte göra det nu heller.

 6. Kommer inte besöka Finland på flera månader efter deras agerande och att de släppt finnar fritt till Sverige. De kan stå där, åker till Luleå om man måste handla sånt som inte finns i Haparanda.

  • Jo eller helt enkelt handla från nätet! Blir ofta billigaste alternativet också.

   Vi skulle ju handla allt från Sverige så vi fortsätter väl med det då. Vi har ju allt i Sverige enligt finska gränsvakter…

   Sedan får vi ta en funderare om regeringen byts ut vad vi gör. Men tills dess får det bli Haparanda, Kalix eller näthandel för min del ev Luleå om man har några andra ärenden dit.

 7. Äntligen är dårskapet över!
  Låt oss nu återgå till normala rutiner och visa politikerna i södra Finland att Meän maa är Meän maa, och inte något annat!

  Men vi fortsätter, tvätta händer, håll avstånd och stanna hemma när vi är sjuka.

 8. Var tvungna att ge efter för EU:s krav, 6 månader blir komplett den 19 september och enligt EU så får tillfälliga inre gränskontroller ej vara längre. Dessutom så dyker den finska industrins beställningar från Europeiska länder katastrofalt, ett flertal tillverkare har tomma orderböcker för kommande vintern 2020 samt 2021.

  • Frågan är om Sverige tar bort sin avrådan om resor till Finland! Om inte blir det inga resor. Smittorisken finns kvar!

  • Fast gränskontrollerna försvinner väl inte för detta? Bara att de tillåter alla svenskar att komma in. Dvs behovet av att bevisa att man bor i en gränskommun om de frågar försvinner.

  • Finland håller nog gränsen öppen i Max en vecka och sedan stängs den ner igen i sex månader och då följer dom EU:s direktiv igen.
   Dock inget att sörja eftersom det finns inget av värde att hämta från vårat grannland i öst.
   Öppna gränser mot våra landsmän i Norge och Danmark efter att Coronapandemin minskat.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej.