fbpx

Finska inreserestriktioner får fortsättning

Enligt den finska regeringen finns det behov av fortsatta inreserestriktioner.

Orsaken är utvecklingen av coronapandemin och att det ännu inte finns tillräckliga åtgärder för att ersätta dessa restriktioner.

Det nya beslutet innehåller vissa mindre ändringar som träder i kraft den 19:e mars. Bland annat begränsas även öppethållning av gränsövergånsstället i Ylitornio.

– På detta sätt säkerställs att hälsovårdsmyndigheternas resurser vid gränsen är tillräckliga. Målet är att alla personer som passerar gränsen ska kunna hänvisas till coronatest, om de inte kan visa upp ett tillräckligt färskt negativt coronatestresultat eller ett intyg över att de har insjuknat och tillfrisknat från coronavirussjukdomen, informerar regeringen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Finska inreserestriktioner får fortsättning

 1. Undrar hur detta påverkar Schengenavtalet… I den Svenska modellen ingår också kontroller mot tex grannländerna.. men från fjärran länder kan vem som helst resa lätt in i Sverige.. säger hen att jag är asylsökande så är det som sesam öppna sig…

 2. Hoppas att det blir beväpnade vakter i varje gathörn och vid ingången till varje affär.

 3. Det blir obligatoriskta gränskontroller och den fria rörelsen är död. Finland inför beväpnade gränsvakter och svenskarna vill ej bekosta några gränsvakter. De som kommer att bli lidande är finska sidan, inga kunder från Sverige kommer dit så samhällen dör sakta men säkert. Idén om EU:s fria gränser är död.

  • Finland inför beväpnade gränsvakter, har inte även Svenska gränspolisen skarpladdade eller är det gummikulor eller studsbollar?

   • Förmodligen sådana där flirtkulor som man gör jul- och påskpyssel av. Fast inte vita kulor, då kan ju någon bli kränkt.

  • Jättebra, nu kan vi börja bygga en mur, minst 2 meter hög, ska bli kul att se från vilket land folk vill klättra över, alla corona klagomål, att Sverige smittar Finland, vi har snuset och ölen, tycker synd om handeln i Haparanda, thats it,

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 84 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN