fbpx

Finska inreserestriktioner får fortsättning

Enligt den finska regeringen finns det behov av fortsatta inreserestriktioner.

Orsaken är utvecklingen av coronapandemin och att det ännu inte finns tillräckliga åtgärder för att ersätta dessa restriktioner.

Det nya beslutet innehåller vissa mindre ändringar som träder i kraft den 19:e mars. Bland annat begränsas även öppethållning av gränsövergånsstället i Ylitornio.

– På detta sätt säkerställs att hälsovårdsmyndigheternas resurser vid gränsen är tillräckliga. Målet är att alla personer som passerar gränsen ska kunna hänvisas till coronatest, om de inte kan visa upp ett tillräckligt färskt negativt coronatestresultat eller ett intyg över att de har insjuknat och tillfrisknat från coronavirussjukdomen, informerar regeringen.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

11 kommentarer på “Finska inreserestriktioner får fortsättning

 1. Undrar hur detta påverkar Schengenavtalet… I den Svenska modellen ingår också kontroller mot tex grannländerna.. men från fjärran länder kan vem som helst resa lätt in i Sverige.. säger hen att jag är asylsökande så är det som sesam öppna sig…

 2. Hoppas att det blir beväpnade vakter i varje gathörn och vid ingången till varje affär.

 3. Det blir obligatoriskta gränskontroller och den fria rörelsen är död. Finland inför beväpnade gränsvakter och svenskarna vill ej bekosta några gränsvakter. De som kommer att bli lidande är finska sidan, inga kunder från Sverige kommer dit så samhällen dör sakta men säkert. Idén om EU:s fria gränser är död.

  • Finland inför beväpnade gränsvakter, har inte även Svenska gränspolisen skarpladdade eller är det gummikulor eller studsbollar?

   • Förmodligen sådana där flirtkulor som man gör jul- och påskpyssel av. Fast inte vita kulor, då kan ju någon bli kränkt.

  • Jättebra, nu kan vi börja bygga en mur, minst 2 meter hög, ska bli kul att se från vilket land folk vill klättra över, alla corona klagomål, att Sverige smittar Finland, vi har snuset och ölen, tycker synd om handeln i Haparanda, thats it,

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka